Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

LES OBRES DEL TERCER CAP S'INICIARAN ABANS DE L'ESTIU El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha iniciat els tràmits per començar els treballs del tercer CAP de Rubí durant el primer semestre de 2005, , un cop s'hagin adjudicat les obres, segons ha manifestat el director gerent del CST, Pere Vallribera. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

LES OBRES DEL TERCER CAP S'INICIARAN ABANS DE L'ESTIU

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha iniciat els tràmits per començar els treballs del tercer CAP de Rubí durant el primer semestre de 2005, , un cop s'hagin adjudicat les obres, segons ha manifestat el director gerent del CST, Pere Vallribera.

El Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha iniciat els tràmits per començar els treballs del tercer CAP de Rubí durant el primer semestre de 2005, , un cop s'hagin adjudicat les obres, segons ha manifestat el director gerent del CST, Pere Vallribera.<br />El temps previst per a l'execució del projecte és d'un any i mig fins a la finalització total de l'equipament i la seva posada en marxa. L'edifici, que es construirà en els terrenys cedits per l'Ajuntament a la zona de Sant Jordi Park, tindrà una capacitat d'atenció d'entre 11.000 i 15.000 habitants (provinents dels dos centres d'atenció primària de Rubí) segons la distribució geogràfica que faci el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. <br />El pressupost serà d'uns 2,5 milions més 0,5 milions d'euros que es preveu per finalitzar i adequar l'equipament. La superfície de l'equipament és de 1.670 m2 distribuïts en dues plantes, amb 20 consultes ordinàries més l'àrea d'atenció continuada. Segons Vallribera, l'avantatge d'aquest nou CAP, de la mateixa manera que l'altre centre que gestiona el CST, el CAP Anton de Borja, “és que té al darrere el Consorci Sanitari, amb tots els nivells assistencials que aquest pot oferir, inclòs l'Hospital de Terrassa”.<br />El Govern local continua les negociacions amb els diferents responsables sanitaris per tal d'aconseguir millores a l'atenció sanitària rubinenca. D'una banda, la regidora responsable de l'àrea, Anna M. Martínez, manté converses amb el responsable de zona i, de l'altra, l'alcaldessa tindrà una propera reunió amb la consellera de Sanitat, Marina Geli. Segons Carme García, un dels temes a tractar amb la consellera, serà la creació d'un hospital lleuger per a Rubí. La proposta de l'equip de govern és que es faci a l'Hospital General de Catalunya, segons García, “perquè és a cinc minuts de Rubí, perquè serà més ràpid que es posi en marxa i perquè serà un primer pas per aconseguir que l'HGC sigui l'hospital de referència a Rubí”. Un altre dels temes prioritaris és obtenir una ambulància medicalitzada, “ja que actualment la que ve de Terrassa pot trigar fins a 45 minuts”. Pel que fa al nou CAP, l'alcaldessa és molt clara: “intentarem que des de la Generalitat es faci un conveni perquè el nou CAP també tingui altres especialitats, com ara radiologia, més metges de capçalera i especialistes”, ja que, a més de descongestionar els dos CAP existents, també ha de millorar l'atenció sanitària.