Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres a l’auditori del nou edifici sociocultural del Pinar podrien començar després de l’estiu Prop de 400 rubinencs, entre ells l’alcaldessa, Carme García, han participat en les visites guiades dutes a terme aquest cap de setmana al nou equipament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les obres a l’auditori del nou edifici sociocultural del Pinar podrien començar després de l’estiu

Prop de 400 rubinencs, entre ells l’alcaldessa, Carme García, han participat en les visites guiades dutes a terme aquest cap de setmana al nou equipament.
Al voltant d’unes 400 persones han participat a les jornades de portes obertes que s’han celebrat aquest cap de setmana al nou equipament sociocultural del Pinar. El consistori ha programat tot un seguit de visites guiades, tant dissabte com diumenge, per tal que la ciutadania pogués conèixer el nou edifici. Entre les persones que han seguit una d’aquestes visites hi havia l’alcaldessa, Carme García, i diferents regidors de l’Ajuntament.

Aprofitant l’avinentesa, s’ha fet coincidir el Vermut Musical que se celebra cada primer diumenge de mes al Pinar amb aquestes visites guiades al nou equipament sociocultural de barri. Unes 300 persones han seguit l’actuació del grup de mariachis Semblanza i el cantant Willy als jardins que hi ha situats davant del local de l’associació de veïns del barri.

Terminis
El nou equipament sociocultural del Pinar és previst que estigui enllestit al mes de maig. Les obres, que es van iniciar a finals del 2009, es troben ja a la seva recta final, ja que a hores d’ara només queda per fer l’adequació d’escomeses i enllestir els acabats interiors.

Aquest edifici, juntament amb la urbanització de l’espai públic situat entre els diferents blocs del barri, edificats als anys ’60, i la construcció d’ un vial de connexió entre el Pinar i Can Rosés, està subvencionat per la Llei de Barris de la Generalitat. El projecte comporta una inversió global de 6,6 milions d’euros, la meitat dels quals els aporta el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat i l’altra meitat, el consistori rubinenc.

L’Ajuntament, paral·lelament, destina uns 450.000 euros més per a completar l’equipament sociocultural.

D’una banda, el consistori aportarà 175.000 euros per dotar el nou edifici de tots els elements de mobiliari que precisa per a la seva entrada en funcionament: mobiliari específic per a les activitats que es desenvoluparan a cadascun dels espais i equipament fix (mostradors, taulells, armaris i revestiments de fusta, pissarra o mirall, entre d’altres). El mobiliari és previst que es col·loqui durant el mes de maig, quan els treballs de construcció de l’edifici ja estiguin finalitzats.

I, de l’altra, destinarà 275.000 euros més per a adequar l’auditori de l’equipament per permetre-hi el desenvolupament d’activitats diverses, des de representacions culturals fins a activitats comunitàries, passant per projeccions o conferències, entre d’altres. Aquests treballs és previst que s’iniciïn després de l’estiu.

L’auditori, una sala polivalent amb una superfície útil de 305 m2 i situat a la planta baixa de l’edifici, tindrà capacitat per a 150 persones. Disposarà d’un escenari mòbil i desmuntable que permetrà diverses organitzacions de l’espai. D’aquesta manera, s’aconseguirà un espai completament polivalent. L’auditori també tindrà un sostre tècnic per a la instal·lació d’il·luminació mòbil i un canó amb possibilitat de projectar en diferents direccions, així com un teló. Al costat d’aquesta sala s’hi ubiquen els lavabos, magatzem, espai tècnic i camerino. I, a l’altell, totes les instal·lacions de climatització i control escènic per a la sala.

Un equipament obert a la ciutadania
L’edifici, totalment adaptat per a minusvàlids i invidents (no només en termes d’accessibilitat, sinó també de senyalització), s’ha ubicat en un solar de 758 m2, situat davant de la rotonda de la carretera C-1413a. L’edifici, que funcionarà com a porta d’accés al barri, consta de planta baixa més dues plantes que permeten resoldre el fort desnivell de 7 metres existent entre la carretera i la part alta del solar. L’accés a l’equipament es pot fer tant des de la carretera com directament des de la part superior, on hi ha l’entrada principal vinculada al barri.

L’edifici disposa de 1.500 m2 útils (prop de 1.800 m2 construïts) on hi podran haver al voltant de 450 persones simultàniament. L’equipament es distribueix en 3 plantes.

A la planta baixa s’hi ha ubicat l’auditori, un espai per al Telecentre del Pinar i una gran sala per a desenvolupar-hi activitats de gimnàstica i/o dansa. Aquest darrer espai es podrà dividir en 3 aules més petites gràcies a unes mampares divisòries que permeten independitzar l’espai per a desenvolupar diversos tallers a la vegada. Aquesta sala compta amb un tipus de sòl apte per a realitzar-hi ioga, dansa, etc. Properament es revestirà una de les seves parets amb miralls per a la pràctica d’aquestes disciplines.

A la primera planta hi ha 3 aules condicionades per a dur-hi a terme diferents tallers. N’hi ha dues de fixes (la de cuina –equipada amb tots els electrodomèstics necessaris– i la de música –on també hi podran assajar els grups de música locals–) i una de polivalent.

A la segona planta s’hi ha ubicat l’espai del casal infantil, amb una superfície de 200 m2, amb 5 aules que es poden comunicar entre elles i que es poden convertir en 3 de més àmplies. També hi ha un office per a preparar el berenar per a la canalla del casal, banys i despatxos. A més, també hi ha una gran sala de trobada, on s’hi podran fer exposicions, que dóna a la plaça. En aquest espai s’hi podrà ubicar un bar, tot i que de moment només es col·locaran màquines expenedores.

L’import aproximat de construcció d’aquest nou equipament és de 2.500.000 euros i les obres van a càrrec de l’empresa Sather Construccions.