Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles municipals d’art i música ampliaran el seu espai després del trasllat de la biblioteca El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local subvenciona amb 610.544,38 euros la millora de l’Escardívol i la Finca Font del Ferro. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les escoles municipals d’art i música ampliaran el seu espai després del trasllat de la biblioteca

El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local subvenciona amb 610.544,38 euros la millora de l’Escardívol i la Finca Font del Ferro.
El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) subvenciona dos projectes de millora d’equipaments educatius (un dels quals també és un centre d’inserció laboral) de la ciutat. Les obres de tots dos projectes ja han començat.

Un d’ells és el d’adequació i millora del complex educatiu de l’Escardívol, un edifici que compta amb una superfície total útil de 1.079 m2 on ara hi desenvolupen les seves activitats l’Escola de Música, l’Escola d’Art i Disseny (EDRA), l’Esbart Dansaire de Rubí i l’emissora municipal de la ciutat, Ràdio Rubí. Les obres han estat adjudicades a l’empresa SPIE Ibérica de Mantenimiento y Montaje S.A. per un valor de 399.424,38 euros.

Amb el trasllat de la Biblioteca municipal Mestre Martí Tauler a la seva nova seu del carrer Aribau i preveient que l’ Esbart Dansaire es desplaçarà a l’edifici Espona cap al mes de setembre, quedaran diversos espais buits a l’Escardívol.
Tenint en compte aquesta nova disponibilitat d’espai, el consistori ampliarà les escoles d’art i de música i, a la vegada, millorarà les instal·lacions de climatització, electricitat i pintura en parts de l’edifici.

L’actuació a la planta soterrani afectarà les zones que ara ocupen l’Escola d’Art i l’Esbart Dansaire (aquesta última quedarà lliure). A la zona de l’Escola d’Art es modificaran algunes distribucions: s’eliminaran diverses parets i se n’alçaran d’altres per adequar millor els espais actuals. A més, l’EDRA guanyarà l’espai que ara ocupa l’entitat dansaire, que es destinarà a tallers. Paral·lelament, es dotarà aquests espais d’una climatització i ventilació adequada.

A la planta baixa, els treballs consistiran en substituir la barana existent per adaptar-la a la normativa vigent. A la sala polivalent s’instal·larà un sistema de ventilació que actualment és inexistent.

A la planta primera es concentraran els serveis de les 2 escoles (la de música i la d’art): s’hi ubicaran els equips directius dels dos centres i els seus respectius serveis administratius. A més, també s’hi instal·larà la sala de professors, una sala-menjador i es reservarà un espai únicament per al servidor de l’Escola d’Art. La zona que fins ara ocupava la Biblioteca es redistribuirà per crear diferents espais on desenvolupar-hi les activitats de l’Escola d’Art. S’hi instal·laran 2 sales d’ordinadors per a 30 usuaris cadascuna, 2 sales multimèdia teòrico-pràctiques i una sala polivalent. Paral·lelament, es repararan les instal·lacions de fontaneria als lavabos d’aquesta planta, que presenten diversos problemes. Pel que fa a la instal·lació climàtica, se substituiran tots els aparells existents per altres de nous, adaptats a les característiques de les diferents sales. També s’incorporaran noves instal·lacions elèctriques i es milloraran les existents, com a conseqüència dels nous usos d’aquest espai.

L’actuació a la planta segona consistirà en suprimir el despatx que es troba situat al fons del passadís per, d’aquesta manera, facilitar l’accés lliure i directe a l’escala d’incendis. A més, també s’enderrocaran 2 envans per tal d’obtenir un espai ampli per a l’aula Frederic Mompou de l’Escola de Música.

A banda de totes aquestes actuacions, també es pintarà tota la zona comuna de comunicació vertical (escala) i la part baixa de la façana.

Millores a la Finca Font del Ferro

L’altre equipament que es reformarà gràcies als diners provinents del FEOSL és la Finca Font del Ferro, un centre agrari per a la integració social i laboral de persones adultes amb discapacitat psíquica que funciona des de l’any 1986. Aquesta instal·lació es troba situada en una finca rústica de propietat municipal d’unes 3 hectàrees, al carrer Mallorca, i disposa, entre d’altres, d’un viver de plantes i d’una escola-taller.

El projecte d’adequació i reforma de la Finca Font del Ferro ha estat adjudicat a l’empresa Construccions Trade S.L. per un import de 211.120 euros.

Els treballs consistiran en diverses actuacions de millora de la instal·lació elèctrica i l’habilitació de la primera planta de la nau construïda l’any 2006 que haurà d’acollir la nova escola taller. Així, s’acabarà de construir l’altell, els paviments, les parets divisòries i els tancaments interiors i instal·lacions. També s’adequarà l’escala de comunicació interior i es construirà el pont d’accés des del nivell de l’edifici principal.

Les obres es completaran amb la construcció d’un nou cobert per al tractament manual dels esqueixos de planta nova i la consolidació d’un talús de més de 6 metres d’alçada, en una longitud de 25 metres.
Aquestes millores permetran augmentar la producció de la Finca Font del Ferro, especialitzada en diferents plantes ornamentals (aromàtiques, arbustives i de temporada). La intenció és potenciar les dues noves línies que s’han introduït recentment: la producció de plantes per a la xerojardineria (que no necessiten gaire aigua per a sobreviure) i la reutilització de substrat per a vendre’l posteriorment com a compost.