Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les càmeres de control de trànsit de l'illa de vianants detecten 2.717 infraccions en dues setmanes Es preveu que la notificació de les primeres denuncies tinguin un efecte dissuasori i que es redueixin. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les càmeres de control de trànsit de l'illa de vianants detecten 2.717 infraccions en dues setmanes

Es preveu que la notificació de les primeres denuncies tinguin un efecte dissuasori i que es redueixin.
En poc més de dues setmanes, entre el 28 d’octubre i el 15 de novembre, les càmeres de control del trànsit de les zones de vianants han detectat 2.717 infraccions. Aquestes xifres suposen que cada dia una mitja de 151 vehicles no han respectat les restriccions de pas d’aquesta zona de vianants. L’entrada en vigor de les sancions estava prevista inicialment per al 18 d’octubre però el consistori, finalment, no va començar a multar els vehicles que circulàvem per zones de vianants sense permís fins a 10 dies més tard.

De fet el sistema de vigilància ha detectat el doble de passos no autoritzats, però no tots son denunciables. Així, el número total de passos no autoritzats, durant el mateix període, ha estat de 5.511. D’aquesta xifra s’han de treure els vehicles que han passat, sense autorització, per més d’un dels punts de control al mateix trajecte. És a dir, si un vehicle no autoritzat circula per la zona d’accés restringit i passa, per exemple, per tres punts de control, les càmeres registren tres passos no autoritzats sancionables, quan en realitat només s’ha comés una infracció.

Hi ha també una part dels vehicles detectats com no autoritzats que no han estat denunciats. Es tracta dels vehicles comercials de repartiment que han respectat els horaris establerts pel seu pas (de 7.30 a 10.30h i de 14 a 16.30h). Aquest vehicles no es consideren infractors tot i que els seus números de matrícula no hi són registrats a la base de dades corresponent.

Els tècnics municipals van fer un treball de recollida de les dades dels repartidors habituals durant el mes de juliol quan es van visitar prop de 180 comerços de la zona de vianants demanant aquesta informació. Amb tot, alguns repartidors han canviat de vehicle i altres, més esporàdics, no havien facilitat la informació, raó per la qual, s’ha decidit no sancionar-los si han respectat els horaris de càrrega i descàrrega marcats..

Des de la posada en marxa d’aquest sistema de control de trànsit, el dia 11 d’octubre i fins al 28 del mateix mes, s’han anat fent proves i millorant els dispositius de vigilància i identificació de les matrícules, per tal d’oferir totes les garanties possibles del funcionament òptim dels mecanismes i els procediments.

Els responsables municipals consideren que aquest número d’infraccions s’anirà reduint progressivament i que des del moment en que s’enviïn les primeres notificacions es podrà percebre una reducció dels vehicles no autoritzats que ingressen a les zones de vianants.