Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les 78 meses electorals dels 25 col·legis de Rubí obren amb normalitat 52.111 persones poden exercir el vot a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Les 78 meses electorals dels 25 col·legis de Rubí obren amb normalitat

52.111 persones poden exercir el vot a Rubí
No s'ha registrat cap incidència en l'obertura dels col·legis electorals aquest matí a les 9, segons informacions de la policia local de Rubí i de l'organització municipal del dispositiu electoral. Des d'aquesta hora treballen un total de 234 persones a les 78 meses electorals instal·lades als 25 col·legis electorals distribuïts per tota la ciutat.
A nivell municipal, una seixantena de treballadors de l’Ajuntament de Rubí cobreixen els treballs d’informació, manteniment d’infraestructures, consultes i coordinació del procés electoral. A aquesta xifra cal afegir els 25 agents locals que garanteixen la seguretat durant tot el procés, així com el personal que hi han destinat a fer el cobriment de la jornada electoral altres cossos policials i serveis d’emergències.

52.111 rubinencs i rubinenques podran exercir el dret a vot
Fins l'hora de tancament dels col·legis electorals, a les 20 h, un total de 52.111 persones (51.420 a les autonòmiques de novembre de 2010; 51.195 a les europees de 2009; 50.720 a les generals de 2008 i 51.198 a les municipals de 2007) podran exercir el seu dret a vot. A diferència de les darreres eleccions municipals, en aquesta ocasió no voten els prop de 500 rubinencs que resideixen de forma permanent fora de l’Estat. Per contra, sí que votaran, els 374 estrangers que van sol·licitar-ho en el seu dia.

El seguiment electoral per www.rubi.cat/eleccions, Ràdio Rubí, sms o twitter
El sistema més complet per rebre la informació electoral, tant de participació com d’escrutini de vots, avui diumenge és a través de l’apartat d’eleccions de www.rubi.cat/eleccions. A temps real, es donaran a conèixer les dades de participació en els avanços de les 14 h, de les 18 h i, a partir de les 20 h. També es podran consultar, a partir de les 8 del vespre, els resultats per partits, per districtes, meses i seccions electorals, fer comparatives i imprimir gràfics. Aquesta pàgina també ofereix informació sobre on anar a votar i l’històric de tots els comicis celebrats a Rubí i enllaços a altres pàgines d’interès com la Generalitat i el Ministeri de l’Interior. Precisament en aquesta darrera pàgina s’ofereix al ciutadà la possibilitat de conèixer els resultats de Rubí directament al mòbil donant-se d’alta mitjançant un sms.
Enguany s’incorpora una nova via immediata d’informació per a usuaris d’smart phone. El seguiment de la jornada electoral a Rubí també es podrà seguir pel twitter de l’Ajuntament de Rubí @ajrubi.

El seguiment de les eleccions municipals a través de Ràdio Rubí al 99.7 de la FM, garanteix també la simultaneïtat de la informació i un seguiment de tots els incidents que es produeixen durant la jornada electoral a través dels butlletins horaris, a partir de les 8 h, d’un informatiu especial a les 14 h, així com d’un programa especial a partir de les 20 h amb connexions amb totes les seus dels grups polítics que concorren a les eleccions locals i un balanç final amb representants de totes les formacions. Ràdio Rubí també oferirà informació electoral de tots els municipis de la comarca i, aquest any també permet fer el seguiment mitjançant www.radiorubi.fm
No hi haurà prova pilot per al vot accessible dels invidents
El ministeri de l’Interior ha desestimat l’oferiment de l’Ajuntament de Rubí com a seu de la prova pilot que hauria permès als invidents votar per primera vegada en uns comicis municipals de forma secreta. Aquesta decisió implica que les 5 persones que van fer ús a Rubí del kit de braille per a invidents en els comicis autonòmics del passat mes de novembre no tindran al seu abast cap dispositiu que els permeti exercir el vot accessible de forma autònoma.

El rubinenc, Jose Ángel Carrey, impulsor del vot accessible, i primera persona en dipositar-ne un a l’estat espanyol als comicis del 2008, és l’actual president de l’ACIC (Associació Catalunya per a la integració del Cec). L’organització d’invidents protagonitza aquest matí una acció de protesta a Barcelona i, Carrey, acompanyat de l'alcaldessa, Carme García, aprofitarà el seu vot a les 13.30 h al col·legio Maria Montessori per reiterar la seva oposició al que considera 'un retrocés per al col·lectiu d’invidents que no té el vot accessible assegurat en aquestes eleccions'.