Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Lectures populars, intercanvi de llibres, entrevistes a escriptors, contes al carrer i molt més per la Diada de Sant Jordi 2012 La plaça Doctor Guardiet serà un dels punts centrals de la diada amb les habituals parades de llibres i roses. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Lectures populars, intercanvi de llibres, entrevistes a escriptors, contes al carrer i molt més per la Diada de Sant Jordi 2012

La plaça Doctor Guardiet serà un dels punts centrals de la diada amb les habituals parades de llibres i roses.
L’Ajuntament de Rubí ha organitzat una dotzena d’actes a la ciutat per commemorar la Diada de Sant Jordi, el pròxim 23 d’abril, i celebrar amb tota la població el Dia internacional del llibre, en col·laboració amb d’altres equipaments culturals com la Biblioteca o l’Ateneu i diverses entitats culturals de la ciutat. “Esperem que totes aquestes activitats, que s’engloben dintre del Programa de Foment de la lectura que fa sis anys que organitzem per millorar els hàbits de lectura de ciutadans i ciutadanes de totes les edats, tingui una bona participació ja que són dates en què agrada passejar pels carrers del centre i gaudir d’activitats relacionades amb aquest tema ” ha dit la regidora de Promoció de la Cultura, Maria Mas durant la presentació de les activitats.

La jornada començarà aviat amb el programa especial per aquesta diada que Ràdio Rubí emetrà des de la plaça Doctor Guardiet de 10 a 14 h i de 17 a 19 h, on hi haurà entrevistes amb escriptors, connexions amb les parades de llibres i roses repartits per tota la ciutat, una lectura popular de textos de Pere Calders en el centenari del seu naixement, i el veredicte de la tercera edició del certamen de microrelats Sant Jordi, que organitza l'emissora municipal amb la col·laboració de les llibreries El Racó del Llibre, L’Ombra i Gràfiques Ventura. Aquest any s’han rebut un total de 210 microrelats. De fet la plaça Doctro Guardiet serà un dels punts central de la diada amb la instal·lació de les habituals parades de llibres i roses.

Intercanvi de llibres, contes al carrer ....

Un altra de les activitats que també començarà d’hora serà Rubí zona Bookcrossing, que convertirà la ciutat en un punt d’intercanvi de llibres, ja que la Biblioteca inscriurà la ciutat en aquest servei i repartirà una vintena dels llibres donatius de la ciutadania per tot el centre de la ciutat per donar una segona oportunitat a aquests llibres en poder ser llegit per qui els trobi. A més, els llibres porten una fitxa amb les indicacions per saber quin ha estat el camí recorregut fins arribar a la ciutat on es troben, a través de l’adreça d’aquesta iniciativa a la xarxa.

Altres activitats, seran la inauguració del grafit creat pels alumnes de l’Escola edRa a la pl. Montserrat Roig, l’intercanvi de llibres i el contacontes infantil a l’Ateneu, l’audició de sardanes a la pl. de Catalunya, l’Hora del conte al carrer de la Biblioteca a la pl. de Doctor Guardiet, una degustació de poetes catalans amb música de Frederic Mompou a la Biblioteca i el concert de presentació a l’Ateneu del primer disc del cantautor rubinenc Roger Margarit “A la vila verda”, que s’ha retardat mitja hora respecte a la prevista i començarà a les 20.30 h.

Llibres i roses a la plaça Doctor Guardiet

Tot i que durant la diada es podrà trobar alguna de les 90 parades de roses repartides per diferents carrers i places de tota la ciutat, la plaça del Doctor Guardiet tornarà a ser l’espai central de la celebració, on hi haurà la major concentració de parades de llibres i roses.

Aquest any, les 5 llibreries rubinenques l’Ombra, Gràfiques Ventura, Racó del Llibre, Vilalta i Excalibur s’ubicaran en aquest espai central, a les quals se sumaran les habituals parades d’entitats socials, culturals i partits polítics que també seran presents a la plaça per fer la tradicional venda de roses. Les parades restaran obertes al públic des de les 9 h fins a les 21 h.

Durant tot el dia, s’hi programaran diverses activitats a la plaça, com les visites guiades per la ciutat organitzades per l’Ajuntament a les 12, 18 i 19 h, signatures de llibres per part d’autors locals, tallers infantils per pintar pels més menuts de 17 a 20h, i el sorteig de vals de regal amb l’activitat Pinta Sant Jordi i la Princesa! que han organitzat per a aquesta edició els comerciants de la ciutat (19 h).