Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Aula Cultural s'omple de l'obra fotogràfica de Josep Maria Roset Aquest dijous s’ha inaugurat l’exposició antològica “Tal com jo ho he vist. Un recorregut per l'obra del fotògraf Josep M. Roset” https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Aula Cultural s'omple de l'obra fotogràfica de Josep Maria Roset

Aquest dijous s’ha inaugurat l’exposició antològica “Tal com jo ho he vist. Un recorregut per l'obra del fotògraf Josep M. Roset”
Aquest dijous s’ha inaugurat a l’Espai Expositiu Aula Cultural la mostra Tal com jo ho he vist. Un recorregut per l’obra del fotògraf Josep M. Roset, que ret homenatge a aquest artista rubinenc. Coincidint amb l’obertura de l’exposició, també s’ha presentat el llibre del mateix títol, que aplega prop d’una setantena d’imatges representatives de la prolífica trajectòria del fotògraf.

La mostra i el llibre dedicats a l’obra de Roset han estat impulsats per l’Associació Sant Galderic, coincidint amb el seu 20è aniversari, i compten amb el suport de l’Ajuntament. A la seva presentació, celebrada aquest dijous, hi han assistit, a banda de l’homenatjat, membres de l’entitat de Sant Galderic, l’alcaldessa Carme García, i l’exconseller de Cultura i amic personal de Roset Joan Manuel Tresserras.

L’exposició reuneix una seixantena d’imatges, triades i revelades pel mateix fotògraf, a més d’unes vitrines i textos explicatius que permeten al visitant acostar-se al valuós arxiu de Roset, format per 150.000 objectes fotogràfics entre còpies de paper, plaques de vidre i negatius de cel·luloïde, a part d’una àmplia col·lecció de fotografia local.

La mostra d’homenatge a Roset es podrà visitar fins al 12 de novembre a l’Aula Cultural. Pel que fa al llibre, les persones que el van encarregar ja el poden passar a recollir pel Punt d’Informació de l’Antiga Estació. També es podrà adquirir a les principals llibreries de la ciutat.

Una àmplia carrera
Josep Maria Roset, nascut el 1932, va començar a fotografiar amb només 16 anys. El 1957 ja va muntar el seu primer negoci de fotografia a la ciutat, que va haver d’abandonar dos anys després per marxar a Madrid a treballar com a reporter a l’agència Europa Press. Tot i que aquesta etapa de la seva carrera el va dur a cobrir esdeveniments de gran importància i a publicar les seves fotografies en els mitjans més prestigiosos, Roset no va dubtar a tornar a Rubí el 1960. Després d’una estada temporal a França, l’artista es va establir definitivament a la ciutat, on va tenir una participació activa en la posada en marxa de diverses entitats (Escola de Belles Arts, Grup 62, Grup Fotogràfic El Gra...) i va acabar obrint un estudi.

Durant més de 40 anys, Roset ha fet una important tasca de documentació fotogràfica, especialment de Rubí. El seu fons personal és excepcional, amb prop de 350.000 negatius, que se sumen als 150.000 objectes fotogràfics que ha recopilat d’altres autors.