Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ateneu ja està preparat per encarar una nova etapa Els membres de la comissió informativa de Serveis Socioculturals visiten les instal·lacions. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ateneu ja està preparat per encarar una nova etapa

Els membres de la comissió informativa de Serveis Socioculturals visiten les instal·lacions.
La trobada que fan els membres de la Comissió Informativa de Serveis Socioculturals prèvia al ple ordinari de cada més es va reconvertir en una visita per comprovar l’estat de les obres de reforma de l’Ateneu que es troben a la recta final. Els membres d’aquesta comissió són representants designats per tots els grups municipals.

L’acabament de les obres coincidirà amb una nova etapa de l’equipament municipal després que l’Ajuntament ja hagi resolt el concurs per a la gestió de l’espai. Es preveu reobrir les portes de l’equipament durant la primera quinzena del mes de desembre.

La regidora de Cultura, Neus Muñoz, ha destacat que l’Ateneu estarà “fonamentalment encarat al suport de les entitats de la ciutat” i que entre les reformes “s’ha fet que les sales de reunions siguin encara més multifuncionals”.

Muñoz ha explicat a la resta de membres de la comissió els treballs que s’han desenvolupat, la pintura del espai, la restauració de portes i finestres, la reorganització d’alguns espais, la neteja de la part exterior, la reparació d’alguns serveis i la dotació de nou mobiliari. D’altra banda, ha detallat l’ús que es donarà a cada espai i entre els usos destaca fonamentalment el suport a les entitats, tot i que també hi ha previst un programa amb una amplia oferta de tallers, exposicions i activitats de tot tipus.

Pel que fa a les tasques de suport a les entitats, que mereixen un tractament especial, s’ha articulat una “finestreta única”, en paraules de la regidora. “Les entitats tindran al seu abast al personal de l’Ateneu per fer qualsevol consulta, des de redacció d’estatuts fins a la concessió de subvencions o els dubtes del funcionament quotidià”, ha senyalat Neus Muñoz. D’altra banda, el projecte inclou un sistema per la cessió d’espais a les entitats, prèvia demanda. La regidora ha destacat la flexibilitat del sistema establert que permetrà una adequació ràpida a les necessitats de les entitats.

El telecentre és tradicionalment un dels espais més dinàmics de l’equipament. En aquestes instal•lacions es prestarà el servei d’accés a la xarxa amb la presència d’un dinamitzador que pugui assessorar als usuaris. Igualment, serà l’espai on es desenvoluparan tot un seguit de tallers tant dirigits a l’alfabetització digital (és a dir, cursos d’iniciació a la informàtica), com a les eines concretes (com la fotografia) incloent-hi la seva utilització com a “recurs professional o laboral”. Aquesta labor formativa es desenvoluparà mitjançant modalitats diverses com poden ser els microtallers de 2 hores o els cursos intensius de 20 hores. Aquesta previsió respon al projecte plantejat al concurs per l’empresa Iniciatives i Programes, que ha estat la seleccionada per desenvolupar la gestió de l’equipament.

D’altra banda, l’Ateneu tindrà un ampli programa d’activitats culturals variat, tan pel que fa als temes, com als tipus d’activitats. S’han programat microtallers i exposicions, però també cursos i conferències, en relació amb la música i l’art, entre d’altres temes, o bé amb aspectes d’utilitat pràctica per a les entitats. Igualment, una part de les activitats ideades tenen el seu escenari fora del propi equipament, ja siguin els itineraris per l’entorn natural de la ciutat o les rutes temàtiques per Rubí.