Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ateneu acull una exposició i un cinefòrum sobre la difícil situació de l'Amazònia equatoriana Membres de l’Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres explicaran la seva experiència a l’Amazònia equatoriana https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ateneu acull una exposició i un cinefòrum sobre la difícil situació de l'Amazònia equatoriana

Membres de l’Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres explicaran la seva experiència a l’Amazònia equatoriana
L’Ateneu Municipal acollirà aquest divendres 7 de febrer a partir de les 19 h una sessió de cinefòrum al voltant del documental Redes de dignidad i la inauguració de l’exposició Amazònia equatoriana: Paradís verd, futur negre?, organitzada per l’Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres.

Redes de dignidad és un audiovisual que recull el testimoni dels pobles indígenes, les comunitats camperoles i els membres d’Enginyeria sense Fronteres que viuen en una zona d’extracció hidrocarburífera a la província d’Orellana, a l’Amazònia equatoriana. La pel·lícula mostra les conseqüències socials, culturals, ambientals i de salut que es deriven d’aquesta activitat de les companyies petroleres transnacionals i l’estatal Petroproducción. També s’hi reflecteixen l’organització, les accions jurídiques i el moviment ciutadà que han emprès les comunitats afectades per exigir el seu dret a l’aigua neta, a la propietat, a la salut, la resistència, el bon viure (el que es coneix com a “Sumak Kawsay”) i, especialment, el seu dret a una vida digna.

Després de la projecció del documental, membres d’Enginyeria sense Fronteres moderaran un col·loqui amb els assistents i es donarà pas a la inauguració de la mostra Amazònia equatoriana: Paradís verd, futur negre?, que es podrà visitar fins al 4 de març a l’Ateneu. Es tracta d’un recull fotogràfic dut a terme per estudiants i professionals col·laboradors de l’ONG durant una estada a l’Equador. Les imatges evidencien la realitat social d’aquest país, caracteritzat per la seva gran biodiversitat, cultura i recursos naturals, però que paradoxalment depèn d’un model econòmic que destrueix tota aquesta riquesa. La mostra, d’altra banda, convida l’espectador a reflexionar tot mostrant les conseqüències que es deriven dels nostres hàbits de consum.