Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa presideix l'acte inaugural del curs escolar 2014-2015 El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Lluís Baulenas, ha anunciat la propera licitació de les obres de l’Institut del Torrent dels Alous https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'alcaldessa presideix l'acte inaugural del curs escolar 2014-2015

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Lluís Baulenas, ha anunciat la propera licitació de les obres de l’Institut del Torrent dels Alous
Un acte a l’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC) ha servit per inaugurar aquest dimecres el curs escolar 2014-2015, que s’encetarà el proper 15 de setembre per a bona part dels ensenyaments. La trobada ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Carme García, l’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas.

Durant l’acte, que ha comptat amb una àmplia representació de la comunitat educativa de la ciutat, l’alcaldessa ha destacat “el compromís dels mestres i les famílies” en l’educació dels infants i joves, i els ha assegurat que l’Ajuntament seguirà estant al seu costat “per tenir una educació de qualitat”.

García ha expressat el seu desig que no es produeixin més retallades i que els centres puguin disposar de tots els recursos necessaris per afrontar la seva tasca. En aquesta línia, ha aprofitat per recordar que aviat s’iniciaran les obres de millora de l’Escola Pau Casals, sufragades íntegrament per l’Ajuntament. Després de l’aprovació definitiva del projecte, està previst que els treballs es posin en marxa al llarg del 2015.

L’alcaldessa també ha posat en valor la feina que s’està fent a la ciutat en el marc del Consell de la Formació Professional i s’ha felicitat pel fet que el Govern català hagi aprovat, aquest mateix dimarts, un Projecte de llei de la formació professional que aprofundeix en el vincle entre el món de l’empresa i l’ensenyament.

El director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, també s’ha referit a aquesta qüestió, tot destacant que el Govern català vol comptar amb la col·laboració de tothom per tirar-la endavant. Un treball conjunt que també creu important per fer front a les “ingerències” que està patint el sistema educatiu català: “Gràcies a vosaltres hem aconseguit cohesió social, la llengua és un element de cohesió social [...]. Hem de continuar amb la política d’immersió que hem fet fins ara”.

El representant de la Generalitat ha anunciat en l’acte d’aquest dimecres que en el termini aproximat d’un mes es licitaran les obres de l’Institut del Torrent dels Alous.

De la seva banda, l’alcaldessa de Castellbisbal, Dolors Conde, ha posat l’accent en el fet que més de 2.300 alumnes iniciaran el curs al seu municipi i que tots ho faran a l’escola pública.

Conferència de Carles Parellada
L’acte inaugural del curs escolar 2014-2015 ha comptat amb la conferència Canviar la mirada per transformar l’educació, a càrrec del mestre Carles Parellada, membre de l’equip de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB. L’educador ha reflexionat sobre la manera en què es relacionen els mestres amb les famílies i els infants, i ha defensat que, tot i que els coneixements són importants, “la part emocional també és bàsica”.