Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa presideix la Trobada anual d'arquitectes del Vallès L’acte, que s’ha celebrat aquest dijous al Celler, ha servit per reivindicar el Vallès com a territori de centralitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa presideix la Trobada anual d'arquitectes del Vallès

L’acte, que s’ha celebrat aquest dijous al Celler, ha servit per reivindicar el Vallès com a territori de centralitat
El Celler ha acollit aquest dijous al vespre la Trobada anual d’arquitectes del Vallès, organitzada per la Delegació del Vallès del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí. L’acte, presidit per l’alcaldessa, Carme García, ha reunit al voltant d’un centenar de col·legiats, que han reflexionat sobre la situació actual de la professió i sobre el paper del Vallès com a entitat territorial de primer ordre.

En el seu darrer discurs com a delegat del Col·legi d’Arquitectes al Vallès, Josep Milà ha encoratjat els assistents a “obrir les ments i imaginar coses noves [...]. La formació que hem rebut ens dóna eines per fer més feina més enllà de la purament projectual”. Segons el rubinenc, els anys de crisi econòmica obliguen els professionals a obrir-se a més camps de treball que no són necessàriament l’arquitectura tradicional.

L’alcaldessa també ha animat els arquitectes a reinventar-se, alhora que ha reivindicat el seu paper “a l’hora de definir les nostres ciutats, fent bona arquitectura i rehabilitant edificis com aquest [el Celler]”. Carme García també s’ha referit al fil conductor de l’acte, la centralitat del Vallès, tot destacant la comarca com una potència industrial que pot guanyar protagonisme gràcies a projectes com el Catalonia Innovation Triangle (CiT).

La Trobada anual d’arquitectes del Vallès s’ha iniciat amb una visita guiada al Celler a càrrec de Joan Albert Adell, el responsable de la rehabilitació de l’edifici. Després dels parlaments institucionals, els assistents han tingut ocasió de conèixer de primera mà els detalls de l’edifici Ressò, projectat i construït per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) per participar al concurs internacional Solar Decathlon i que, un cop passat el certamen, s’instal·larà a Sant Muç. A continuació, l’arquitecte urbanista Manel Larrosa ha ofert la ponència La centralitat de Catalunya, o el Vallès com a ciutat productiva, al voltant de la comarca com a territori propici per a la col·laboració o la creació de sinergies.

La cita anual del Col·legi d’Arquitectes s’ha tancat amb un refrigeri.