Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa participa en una jornada de l'FMC sobre equipaments de proximitat, governança i transparència Els assistents han reflexionat sobre el paper que han de jugar els equipaments municipals com a garants de la cohesió social https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa participa en una jornada de l'FMC sobre equipaments de proximitat, governança i transparència

Els assistents han reflexionat sobre el paper que han de jugar els equipaments municipals com a garants de la cohesió social
L’alcaldessa de Rubí i presidenta de la Comissió de Participació i Democràcia Local de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Carme García, ha inaugurat aquest divendres una jornada sobre equipaments de proximitat, governança i transparència organitzada per l’entitat municipalista. La trobada ha servit per fer retorn de la tasca feta pels grups de treball que s’ocupen d’aquestes qüestions dins la federació, i perquè polítics i tècnics de diferents àrees compartissin experiències i bones pràctiques dels seus respectius municipis.

La jornada s’ha estructurat en dues taules rodones. A la primera, dedicada als equipaments de proximitat i moderada per Sònia Moraleda, regidora de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Pineda de Mar, experts i representants de diferents poblacions han reflexionat sobre el paper que han de jugar els equipaments municipals al segle XXI, no només com a dinamitzadors socials i culturals, sinó també com a generadors d’espais de cohesió social. El segon debat, moderat per Michael Donaldson, coordinador dels grups de treball de la Comissió de Participació i Democràcia Local de l’FMC i responsable de l’Àmbit de Presidència de l’Ajuntament de Rubí, s’ha centrat en l’oportunitat que representa la transparència com a element de bon govern, el paradigma de govern obert i el potencial que ofereixen les TIC en aquesta matèria.

Durant la inauguració de la jornada, el president de l’FMC i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha apuntat que els equipaments de proximitat “han d’esdevenir clau en el foment de la cohesió social [...]. El seu protagonisme ha de un element vertebrador que ajudi a superar o com a mínim a minimitzar l’impacte de la crisi econòmica i les situacions d’exclusió social”. Pel que fa a la transparència, el màxim representant de l’FMC ha reconegut que “vivim moments de desconfiança per part de bona part de la ciutadania vers les institucions públiques [...] i, en aquesta situació, la transparència i el paradigma del govern obert han de generar dinàmiques de col·laboració, des del respecte i la crítica”.

De la seva banda, Carme García ha refermat davant dels assistents la voluntat de la federació de seguir abundant en aquestes qüestions durant el que resta de mandat: “L’FMC seguirà visitant models de gestió d’equipaments de proximitat i estudiant d’una manera teòrica i pràctica els nous reglaments de participació ciutadana, els de darrera generació”. La presidenta de la Comissió de Participació i Democràcia Local també ha avançat que el proper 4 d’abril se celebrarà una nova jornada sobre xarxes socials i transparència en l’àmbit de les Oficines d’Atenció al Ciutadà on es tornaran a citar polítics i tècnics de diversos municipis catalans.