Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa es compromet a traslladar a la Generalitat la necessitat d'una sortida viable per als treballadors d'Alcoa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'alcaldessa es compromet a traslladar a la Generalitat la necessitat d'una sortida viable per als treballadors d'Alcoa

L’alcaldessa, Carme García, ha parlat amb els treballadors d’Alcoa, en acabar el recorregut de la manifestació que han protagonitzat pels carrers del centre de Rubí. Una manifestació propiciada per l’anunci recent de l’empresa de tancament, deixant sense feina els 92 treballadors de plantilla.

Els membres del comitè d’Empresa han informat a l’alcaldessa que l’empresa descarta estudiar un pla de viabilitat per evitar el tancament de la factoria a Rubí i han demanat el seu suport per traslladar a la consellera de Treball, Maria del Mar Serna, la necessitat d’una sortida a les 92 famílies que perdran el seu lloc de treball. Un compromís que l’alcaldessa ha acceptat “convençuda que la consellera serà receptiva com ho ha estat les vegades que l’he trucat per informar-li de la situació d’Alcoa a Rubí”, ha dit als treballadors.

Carme García ha aconsellat els manifestants “lluiteu per aconseguir mantenir els vostres llocs de treball o, si més no una bona negociació que permeti la recol•locació dels més joves, així com indemnitzacions i prejubilacions”.

La manifestació s’ha s’iniciat a la Plaça del Dr. Pearson a les 12 del migdia i ha transcorregut per l’avinguda Barcelona, el passeig Francesc Macià, i els carrers Rafael de Casanova i Vapor fins arribar a la plaça de l’Ajuntament. Els treballadors tenen ara previst fer una concentració a la Plaça Sant Jaume el pròxim 12 de gener i una altra a Madrid, davant la seu d’Alcoa, el 19 de gener.

Carme García ha fet públic en diverses ocasions el suport institucional a aquests treballadors, tant a la primera assemblea convocada pels treballadors i a la que va assistir el passat mes de desembre l’alcaldessa, com al darrer Ple municipal on es va aprovar una moció de suport per part de tots els grups municipals.