Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa comença a la Schola un cicle de 5 trobades informatives sobre les obres del FEIL El 19 de maig es farà la segona reunió al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'alcaldessa comença a la Schola un cicle de 5 trobades informatives sobre les obres del FEIL

El 19 de maig es farà la segona reunió al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.
El Gimnàs del CEIP La Schola va ser l’escenari de la primera de les 5 trobades que l’Ajuntament de Rubí ha programat per donar a conèixer en detall les 31 obres que s’estan fent en aquests moments a la ciutat, finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). Aquestes trobades també serveixen perquè els ciutadans i ciutadanes puguin conèixer al resta d’actuacions municipals actualment programades per aquest any i puguin aclarir dubtes.

Una cinquantena de veïns van participar a la reunió. Se’ls va facilitar una publicació amb tota la informació referent a les obres finançades pel FEIL així com uns mapes annexes amb altres actuacions municipals programades per aquest any.

En la introducció inicial de l’alcaldessa, prèvia a l’explicació tècnica dels projectes, Carme García, va manifestar la necessitat de donar el màxim d’informació als ciutadans sobre les obres que en aquests moments s’estan fent a la ciutat i les que començaran properament i explicar els criteris de l’equip de govern per prioritzar les actuacions que s’estan fent i no altres. En aquest sentit, l’acaldessa va fer esment, entre altres, a “criteris d’estalvi energètic i de creació de noves zones verdes, d’aposta per distribuir les obres a tot el territori; i de millora dels equipaments esportius, municipals i escolars de la ciutat” (aquests darrers amb una inversió pròxima als 2 milions). Per sobre d’aquests criteris, García, va destacar “l’oportunitat de dinamitzar econòmicament la ciutat i crear ocupació en moments de crisi a partir de l’obra pública”.

Després de la intervenció de l’alcaldessa, el coordinador de l’àrea de Desenvolupametn Urbà, Jaume Escoda va fer una exposició tècnica dels projectes distribuïts en 6 blocs diferents: els relacionats amb equipaments esportius, centres escolars, zones verdes, equipaments municipals, via pública i enllumenat; i urbanització d’espais i vials.

En l’explicació es va destacar especialment l’actuació que s’està fent al carrer d’Abat Escarré i també es van donar a conèixer els treballs que s’estan fent a la Biblioteca Municipal, el Mercat Municipal i l’escola bressol que es construeix al carrer Calderón de la Barca.

Els presents van fer una vintena d’intervencions exposant temes que els afecten majoritàriament relacionats amb la mobilitat i la via pública. L’alcaldessa es va comprometre a estudiar les seves demandes i buscar-ne una solució. García Lores, en finalitzar la trobada, va manifestar la seva satisfacció davant les poques intervencions dels veÏns relacionades amb el desenvolupament de les obres finançades pel FEIL. “Això evidencia que l’esforç que estem abocant per minimitzar les molèsties està donant resultat”, va apuntar.

4 reunions més
La propera trobada es farà el dimarts, 19 de maig al Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, la 3a reunió s’ha previst el 2 de juny al teatre La Sala i les dues darreres, el 9 i el 6 de juny, al Rubí Desenvolupament. Totes les reunions són obertes a tota la ciutadania i es faran a les 19 h.