Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament tanca la primera ronda de reunions d'aquest any de les Meses de convivència i seguretat La V Mesa de convivència i seguretat de la zona 4 ha servit per actualitzar les principals preocupacions dels veïns més propers al Centre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L'Ajuntament tanca la primera ronda de reunions d'aquest any de les Meses de convivència i seguretat

La V Mesa de convivència i seguretat de la zona 4 ha servit per actualitzar les principals preocupacions dels veïns més propers al Centre
La V Mesa de convivència i seguretat de la zona 4 ha permès actualitzar aquelles problemàtiques que més preocupen els ciutadans i ciutadanes de la Plana del Castell, Rubí Centre, la Plana de Can Betran, la zona del Mercat, Rubí 2000 i Segle XXI. Els assistents a la reunió han prioritzat els conflictes de convivència amb alguns veïns d’escala, els petits problemes de venda al detall de droga i les dificultats per aparcar en algunes zones pròximes al centre de la ciutat. Totes aquestes qüestions seran estudiades ara pels cossos policials i el servei de Governança i Ciutadania amb l’objectiu de trobar-ne solucions satisfactòries.

La Mesa de convivència i seguretat de la zona 4 ha estat presidida pel tinent d’alcalde responsable de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, qui ha destacat un cop més la “relació de confiança” que s’estableix entre els assistents a les reunions i els serveis implicats en el projecte. Velasco també ha reflexionat sobre la necessitat de treballar per millorar els problemes de civisme i seguretat, tot alertant que els resultats gairebé mai són immediats. Segons el regidor, cal matenir una feina constant, “com en una carrera de fons”, per anar reduint aquests conflictes de manera gradual.

De la seva banda, el coordinador de l’Àmbit de Presidència, Michael Donaldson, ha posat l’accent en la consolidació d’aquesta iniciativa, nascuda en el marc del projecte Compromís de barri. Segons ha explicat, actualment s’està treballant en la tercera edició de les Meses de convivència i seguretat, demostrant que es tracta d’un “projecte amb continuïtat i viu, que s’adapta a la situació i sobretot a les avaluacions constants que es fan conjuntament amb els ciutadans”.

Amb la reunió d’aquest dilluns, es completen les meses de les quatre zones en què es divideix la ciutat dins d’aquest projecte. Després de l’estiu, se’n farà una nova convocatòria amb l’objectiu de fer un retorn de les actuacions realitzades i identificar noves problemàtiques en què calgui treballar.