Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament organitza una desena d'activitats per commemorar el dia internacional contra la violència de gènere L’acte central de lectura del manifest, el pròxim 21 de novembre a la Rambla del Ferrocarril, incorpora la nova activitat Mou-te contra la violència de gènere. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament organitza una desena d'activitats per commemorar el dia internacional contra la violència de gènere

L’acte central de lectura del manifest, el pròxim 21 de novembre a la Rambla del Ferrocarril, incorpora la nova activitat Mou-te contra la violència de gènere.
L’Ajuntament de Rubí organitza aquest any una desena d’activitats per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere, que se celebra a tot arreu el 25 de novembre. L’acte central de la lectura del manifest, però, es farà el diumenge 21 de novembre amb “una nova activitat que convidarà a la ciutadania a moure’s per mostrar el seu rebuig contra aquest tipus de violència contra les dones, que aquest any s’ha cobrat la vida de 57 dones, 11 d’elles a Catalunya“, segons la regidora de Dona, Maria Mas. L’activitat, en què poden participar grans i petits, consistirà en un recorregut de 400 metres d’anada i tornada, a la rambla del Ferrocarril a partir de les 11 h, que es podrà fer caminant, passejant o patinant. En finalitzar, els i les participants en aquesta primera caminada contra la violència de gènere seran obsequiats amb una beguda i un record de la seva participació. Paral·lelament, es farà la Lectura del Manifest del Dia contra la violència de gènere a la mateixa rambla on es fa la caminada.

Altres activitats

La primera de les activitats ja ha començat. L’exposició anual que s’organitza per commemorar aquesta data porta per títol “AMOR?” i és un recull d’imatges, a proposta de l’Escola d’Art d’Oviedo i l’Ajuntament de Gijón, on 70 artistes de l’estat espanyol reflexionen sobre la problemàtica del fenomen de la violència amb un missatge en què proposen maneres de sortir-se’n. La mostra es pot visitar fins al 7 de novembre a la recepció de l’edifici Rubí+D.

Una sessió de Cinefòrum, amb el passi de la pel·lícula Persèpolis sobre una jove iraniana, a la sala Chill out de la Biblioteca el dijous 11 de novembre a la tarda; la xerrada “La misogínia del poder” sobre les causes i les conseqüències de la misogínia el dijous 18 de novembre a les 20 h a l’auditori de l’edifici Rubí+D; la tertúlia literària de lectura fàcil Onada de calor de René Appel el dilluns 22 i el dimarts 23 de novembre a les 19 h a la sala de presentacions del Racó del Llibre Jove; el programa de Ràdio Rubí especial Les Divines el mateix dilluns a les 22 hores; o el taller de defensa personal que es fa el 23 i 24 de novembre i l’1 i 2 de gener, són algunes de les activitats que també s’organitzaran al llarg de tot el mes.

A banda, també hi haurà la tradicional recollida de signatures que organitzen les entitats i associacions de veïns als barris de la ciutat, que es faran del 15 al 19 de novembre de 15 a 19 hores als locals de de l’AV Les Torres (C. Joan Puig, s/n), l’AV de Ca n’Oriol (C. Sòria, 5), l’AV Rubí 128 (Passatge Barcelona, s/n, l’AV El Portal (C. La Pastora, 9). Per la seva banda, el Pla de Desenvolupament Comunitari organitza aquesta recollida de signatures el divendres 19 de novembre de 10 a 13 h a la parada de l’autobús del Pinar i a la pl. de la Nova Estació.

La presentació dels projectes de l’alumnat dels IES de Rubí per al Concurs Creactiva’t i el lliurament de premis, el dijous 9 de desembre a les 18 h a l’auditori de l’edifici Rubí+D, tanca les activitats organitzades pel consistori per aquesta commemoració.

Atenció a les dones

Pel que fa al nombre de consultes que, des de principis d’any, s’han atès al Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), han estat un total de 4.595 dones les que han realitzat algun tipus de consulta a aquest servei municipal, tant de forma presencial com telefònicament. Una part important d’aquestes dones han estat derivades a alguns dels serveis del SIAD, com el servei jurídic (125 dones ateses), l’assistència psicològica (60 dones), la Tramitació de Teleassistència Mòbil (TAM) per a dones en risc de patir situacions de violència de gènere (amb 20 tramitacions gestionades), l’allotjament temporal en casos de violència domèstica o el servei per a la diversitat sexual, entre d’altres. La resta han estat derivades a altres serveis municipals i adreçades a algunes de les activitats específiques per a aquest col·lectiu que organitza la regidoria de la Dona al llarg de tot l’any.