Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament netejarà una parcel·la de Sant Muç i estudiarà la rendibilitat de la biomassa Amb aquesta actuació, el consistori donarà compliment al Decret 123/2005, que obliga a mantenir netes les parcel·les municipals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament netejarà una parcel·la de Sant Muç i estudiarà la rendibilitat de la biomassa

Amb aquesta actuació, el consistori donarà compliment al Decret 123/2005, que obliga a mantenir netes les parcel·les municipals
L’Ajuntament de Rubí netejarà completament una parcel·la municipal de 2,2 hectàrees situada a Sant Muç, entre el carrer Pineda i l’avinguda de Can Tapis.

El terreny afectat té densitats arbrades molt altes i peus amb grans alçades al costat dels carrers i les cases, a banda d’un sotabosc també dens i molt desenvolupat. Per aquest motiu, es considera una parcel·la amb alta vulnerabilitat als incendis.

La neteja dóna compliment al Decret 123/2005 de 14 de juny, de prevenció d’incendis forestals, que obliga a desbrossar una franja de terreny amb una amplada mínima de 25 metres des del límit exterior de les parcel·les situades al perímetre de les urbanitzacions, les edificacions i instal·lacions. L’actuació també té com a objectiu estudiar el grau d’aprofitament de la biomassa que se n’extregui, calculant els costos i beneficis que pot comportar la seva comercialització.

L’actuació, consistent en una neteja del sotabosc i una aclarida de pins blancs, tindrà un baix cost per l’Ajuntament, ja que l’empresa encarregada dels treballs els farà a canvi que el consistori li cedeixi la biomassa que se n’extregui per a la seva comercialització. L’Ajuntament calcula que la neteja total d’aquesta parcel·la permetrà obtenir al voltant de 190 tones d’estrat arbrat i arbustiu que, gràcies a aquesta iniciativa, s’aprofitarà per a nous usos.

La neteja s’iniciarà el proper 22 d’abril i la seva durada serà de cinc setmanes aproximadament. Mentre durin els treballs, quedarà afectat el trànsit al carrer Pineda entre les 7 h i les 19 h. Els veïns i veïnes que tinguin cap dubte o consulta sobre els treballs poden adreçar-se a Serveis Municipals i Medi Ambient, al telèfon 93 588 70 00 (ext. 8046).