Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament insta els bancs a posar a lloguer els seus habitatges buits L’alcaldessa adreça una carta a les entitats demanant-los que posin els pisos a disposició dels ciutadans sense vivenda https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament insta els bancs a posar a lloguer els seus habitatges buits

L’alcaldessa adreça una carta a les entitats demanant-los que posin els pisos a disposició dels ciutadans sense vivenda
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha dirigit una carta a diverses entitats financeres de la ciutat on les insta a ocupar aquells habitatges de la seva titularitat que estiguin actualment buits. La màxima responsable municipal demana als bancs que preferiblement posin aquests pisos a disposició d’aquells ciutadans que actualment tenen dificultats per accedir a una vivenda, mitjançant el règim d’ús que estimin adequat, o bé que els cedeixin a l’Ajuntament per tal que els gestioni en règim d’arrendament amb la mateixa finalitat.

La carta adreçada a les entitats financeres incideix en la gran demanda que existeix a Rubí d’habitatges de lloguer, especialment amb rendes assequibles, per part de persones que no poden accedir al mercat d’habitatges lliures en disposar d’ingressos baixos i/o estar en situacions de gran vulnerabillitat. Tal com recorda l’alcaldessa als bancs, l’actual crisi “ha impactat de forma dramàtica en la vida de molts ciutadans d’aquesta població del Vallès Occidental que, a causa de dificultats econòmiques sobrevingudes, no poden cobrir les seves necessitats bàsiques”. Això, segons recull la carta, ha desembocat en nombrosos casos de desnonaments i, conseqüentment, en situacions de precarietat, pobresa, i exclusió social, econòmica i residencial, que sovint s’han traduït en un increment dels casos d’ocupació d’habitatges.

L’alcaldessa recorda que, mentre l’administració local està mancada de recursos per fer front a aquesta problemàtica, les entitats acumulen pisos en desús. Per aquest motiu, l’Ajuntament insta els bancs a mobilitzar aquests habitatges buits, amb la voluntat de garantir la funció social de la vivenda.

Emparant-se en la Llei 18/2007, del 28 de desembre, del “Dret a l’Habitatge”, l’administració local adverteix els bancs de la intenció, ja expressada fa uns dies, de sancionar aquelles entitats que no s’avinguin a posar a lloguer els seus pisos en desús. Tot i això, els reitera que el seu desig no és arribar a aquest extrem, sinó aconseguir l’entrada dels habitatges al mercat de lloguer a un preu assequible. Per aquest motiu, el consistori posa a disposició de les entitats els serveis de Proursa en cas que aquestes vulguin cedir els pisos perquè la societat municipal en gestioni el lloguer.