Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i els cossos policials actuaran contra els problemes d'indisciplina viària i incivisme prioritzats pels veïns de la zona 2 Entre els propostes formulades a la V Mesa de seguretat i convivència de la zona 2, hi ha la posada en marxa del voluntariat cívic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament i els cossos policials actuaran contra els problemes d'indisciplina viària i incivisme prioritzats pels veïns de la zona 2

Entre els propostes formulades a la V Mesa de seguretat i convivència de la zona 2, hi ha la posada en marxa del voluntariat cívic
Els veïns i veïnes d’El Pinar, Ca n’Oriol, Can Rosés i la Zona Nord han consensuat les problemàtiques prioritàries que afecten els seus barris en el marc de la V Mesa de seguretat i convivència de la zona 2, que s’ha celebrat al Centre Cívic d’El Pinar. La trobada, presidida per l’alcaldessa, Carme García Lores, ha comptat també amb l’assistència del tinent d’alcalde responsable de l’àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, així com de responsables tècnics del servei de Governança i Ciutadania i dels caps de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

Les principals preocupacions dels ciutadans i ciutadanes de la zona 2 tenen a veure amb la indisciplina viària i els comportaments incívics. Així, les problemàtiques prioritzades han estat els perills ocasionats pel trànsit a les entrades i sortides de l’Escola Teresa Altet, l’Escola d’Educació Especial de Ca n’Oriol i l’Institut La Serreta; les molèsties i el risc que suposa l’ús de pocket bikes (motocicletes de petit tamany) al barri d’El Pinar; la indisciplina viària als voltants de l’escola bressol La Lluna; i la manca d’agents cívics.

Davant d’aquestes inquietuds assenyalades pels veïns i veïnes, tant els cossos de seguretat com el servei de Governança i Ciutadania han adoptat tot un seguit de compromisos. En primer lloc, la Policia Local ha anunciat que buscarà una solució per als problemes relacionats amb les entrades i sortides dels centres educatius, en coordinació amb els responsables d’aquests equipaments. Pel que fa a les pocket bikes, els Mossos d’Esquadra s’han compromès a iniciar tres períodes de vigilància d’una setmana per intentar controlar aquesta problemàtica. D’altra banda, el servei de Civisme ha proposat posar en marxa el voluntariat cívic, així com iniciar campanyes de sensibilització amb la participació de la Policia Local i els Mossos, en la línia de les que es van acordar a la Mesa de seguretat i convivència de la zona 1. A més, es demanarà la recuperació de la figura de l’agent cívic professionalitzat.

Apropant l’administració als barris

Les Meses de seguretat i convivència, organitzades per l’Ajuntament de Rubí dins el projecte Compromís de barri, es van reprendre el 17 de febrer amb una primera trobada a la zona 1 (Font de la Via, Can Fatjó, Sant Jordi Parc i urbanitzacions). Aquestes noves reunions estan servint per actualitzar la diagnosi de les problemàtiques que afecten els diferents barris de la ciutat en matèria de seguretat i convivència, amb l’objectiu que els cossos de seguretat i el servei de Governança i Ciutadania puguin treballar en la seva resolució.

Un cop s’hagin celebrat trobades a les quatre zones en què s’ha dividit la ciutat, després de l’estiu es tornaran a convocar totes les meses per fer un retorn de les actuacions realitzades sobre cada problemàtica i per tornar a identificar les noves prioritats en què cal treballar.

L’Ajuntament va posar en marxa el projecte Compromís de barri el 2012 amb l’objectiu d’acostar la gestió de l’administració local als ciutadans i ciutadanes i treballar per la cohesió social als barris. Les Meses de seguretat i convivència són un dels quatre canals estables que es van fixar per afavorir la interacció entre el consistori i la ciutadania, juntament amb els Plenaris veïnals, les Meses de seguiment de l’acció de govern i les Trobades amb l’alcaldessa.