Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Rubí se suma a la campanya L'Hora del planeta, que se celebra aquest 26 de març Es tracta d’una apagada simbòlica convocada per WWF amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament de Rubí se suma a la campanya L'Hora del planeta, que se celebra aquest 26 de març

Es tracta d’una apagada simbòlica convocada per WWF amb l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic.
Aquest dissabte, 26 de març, i durant una hora (de 20:30h a 21:30h), l’Ajuntament de Rubí apagarà l’enllumenat ornamental del voltant del Castell, de la rotonda de l’avinguda de l’Estatut on està situada l’escultura Inèrcia i el de la plaça del Doctor Guardiet que il•lumina el campanar i l’església de Sant Pere, així com també l’enllumenat de les places Pere Aguilera i Pearson.

Rubí és una de les prop de 6.000 ciutats de tot el món que s’han sumat a aquesta iniciativa global organitzada per l’associació ecologista WWF. A través de “L’hora del planeta 2011”, WWF demana als ciutadans, escoles, universitats, organitzacions, empreses i administracions que apaguin els seus llums durant una hora per reivindicar l’estalvi energètic i la lluita contra el canvi climàtic. L’objectiu de la mesura és alertar sobre l’escalfament que pateix el planeta i sensibilitzar la població, per això l’Ajuntament també fa una crida a la ciutadania a apagar tots els llums a l’hora programada.

Els darrers anys, l’Ajuntament de Rubí ha participat en aquesta acció apagant la il•luminació d’alguns edificis i espais municipals com el Castell-Ecomuseu Urbà, l’edifici central de l’Ajuntament i la plaça Pere Aguilera, així com la rotonda de l’avinguda de l’Estatut.

En l’apagada del 2009 hi van participar més de 4.000 ciutats de 88 països, incloent unes 200 ciutats espanyoles. L’any passat, ciutadans de 128 països de tots els continents també es van sumar a aquesta iniciativa.

Eficiència energètica a Rubí
L’any passat, el consistori rubinenc va impulsar tot un seguit de projectes que, finançats pel Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL), han permès millorar l’eficiència energètica a diversos edificis i equipaments municipals.