Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Rubí i ADIGSA milloren el conveni per a instal·lar ascensors al barri 25 de Setembre S’afegeix un ajut complementari que pot arribar a cobrir el 100 % del cost de la instal•lació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L'Ajuntament de Rubí i ADIGSA milloren el conveni per a instal·lar ascensors al barri 25 de Setembre

S’afegeix un ajut complementari que pot arribar a cobrir el 100 % del cost de la instal•lació.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, el conseller delegat d’Adigsa, Frederic Linares, i el president de l’Associació de Veïns de 25 de setembre, Aureliano Sáez, van signar un conveni per instal•lar ascensors en aquest barri. El conveni té per finalitat ampliar i complementar el conveni que es va signar el setembre de 2008.

Segons el conveni signat anteriorment, la Generalitat, mitjançant el Decret del Pla de rehabilitació d’habitatges, aportava fins al 60% del pressupost protegible, amb un màxim de 6.000 euros per pis, en el cas de creació d’un itinerari practicable, és a dir, on calgui eliminar escales i altres elements per instal•lar-hi un ascensor.

Si es tracta d’instal•lar un ascensor que no requereix l’itinerari, el Govern de la Generalitat subvenciona el 45% del cost de l’obra, amb un màxim de 5.500 euros per habitatge o local.

Ajuts complementaris d’Adigsa

Amb la signatura del conveni s’amplien les ajudes que s’atorguen a les comunitats de propietaris amb un de complementari que aporta Adigsa i que permet eliminar el límit de 6.000 i 5.500 euros per habitatge o local arribant al 60% o al 45% del pressupost, en les comunitats que tinguin menys de 12 habitatges o 8 habitatges, respectivament. Aquest escreix d’ajuts complementari es pot distribuir segons els criteris següents: 50% entre els baixos, 25% entre les primeres plantes i 25 % entre la resta de veïns.

Així mateix, aquest ajut complementari d’Adigsa pot arribar a cobrir el 100% de la despesa d’un habitatge per a aquelles persones amb uns ingressos de la unitat de convivència inferiors a 2 vegades l’IPREM (Indicador Públic de la Renda d’Efectes Múltiples), amb garantia del seu habitatge.

L’Ajuntament de Rubí contribuirà a la instal•lació d’ascensors amb una aportació de 12.000 euros per comunitat i amb el 95% de bonificació de l’impost de construccions i amb un 100% de bonificació de les taxes urbanístiques.

El conjunt d’habitatges del barri 25 de setembre té 43 escales que no disposen d’ascensor i que, per tant, es podran acollir a les ajudes que ofereix el conveni signat; en total, 344 habitatges en podran ser els beneficiats. Actualment ja hi ha 2 escales que tenen el projecte d’instal•lació d’ascensor en estudi (16 habitatges).