Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La versió en línia d''El joc de la ciutat de Rubí' dóna a conèixer el patrimoni local “El Memory d’en Bòdum” mostra l’abans i el després d’indrets emblemàtics de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La versió en línia d''El joc de la ciutat de Rubí' dóna a conèixer el patrimoni local

“El Memory d’en Bòdum” mostra l’abans i el després d’indrets emblemàtics de la ciutat
Conèixer la història i el patrimoni locals d’una forma divertida. Aquest és l’objectiu d’El joc de la ciutat de Rubí que va crear el Servei d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament l’any 2008 i que recentment ha fet el salt a Internet sota el nom d’El Memory d’en Bòdum. La versió en línia del tradicional joc de memoritzar parelles ja està disponible a través del web de Rubí Identitat (http://www.rubiidentitat.cat/memory).

En les seves dues versions, el joc convida els participants a relacionar imatges antigues i actuals de diferents elements patrimonials de la ciutat, tant materials com immaterials. Així, hi podem trobar edificis emblemàtics com l’ermita de Sant Muç, el Castell, el Vapor Nou o la fàbrica de l’Espona, però també troballes arqueològiques com l’estela ibèrica de Can Fatjó, símbols de la ciutat com l’elefant Bòdum, o manifestacions culturals com el Ball de gitanes o la representació d’Els Pastorets.

Al joc en línia, els participants poden escollir entre tres nivells de dificultat: fàcil (12 parelles), normal (20 parelles) i Bòdum (35 parelles), cadascun d’ells associat a un temps màxim de resolució de la partida. En qualsevol dels casos, al finalitzar el joc, aquest dóna la possibilitat de veure una versió ampliada de les diferents imatges, així com també informació detallada sobre els elements i indrets que reprodueixen. El Memory d’en Bòdum ha estat realitzat a partir d’un extens recull de fotografies provinents tant dels arxius municipals com d’entitats i particulars.

El fet que el joc sigui accessible a través d’Internet el converteix en un recurs didàctic molt útil per a la divulgació de la història i el patrimoni de Rubí entre els escolars, tant a l’aula com a casa. D’altra banda, la seva digitalització el fa especialment pràctic per treballar en grup a través d’eines com les pissarres digitals. Per aquest motiu, l’Ajuntament n’ha facilitat als centres educatius una versió offline que també els permet jugar-hi sense necessitat d’accedir al web de Rubí Identitat.

Pel que fa al joc de taula tradicional, es pot adquirir, juntament amb altres productes de promoció de la ciutat, al Punt d’Informació de Rubí, situat a l’edifici de l’Antiga Estació, al c/ Historiador Serra, s/n.