Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació dels equipaments culturals de Rubí augmenta el nombre de participants S’han programat més de 270 activitats diverses per aquest primer semestre de l’any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La programació dels equipaments culturals de Rubí augmenta el nombre de participants

S’han programat més de 270 activitats diverses per aquest primer semestre de l’any.
'La programació cultural dels diferents equipaments i espais de la ciutat s’està consolidant segons la resposta satisfactòria per part de la població que manifesten les dades de consum cultural durant l’any 2013, un consum que s’ha mantingut, i en alguns casos ha millorat, tot i les conseqüències de la crisi” ha dit la regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz durant la presentació de les més de 270 activitats culturals que s’han programat a als equipaments de la ciutat per aquest primer semestre de l’any. A més, les propostes posen “l’accent en l’àmbit local ja que Rubí té un potencial important en artistes locals, grups de teatre i musica, etc., i en la divulgació a través de les escoles per potenciar la transmissió dels valors culturals a través de la formació”, segons Neus Muñoz.

Al llarg de l’any passat, els espais expositius de la ciutat (Museu Municipal Castell (MMUC), Antiga Estació, Aula Cultural i Jaume Pla) van obrir al públic un total de 276 dies, durant els quals van visitar les seves exposicions, entre les pròpies i les organitzades per entitats rubinenques, prop de 35.000 persones. Mentre que als diferents espectacles de La Sala, que inclouen les propostes de Pedagogia de l’espectacle i altres relacionades amb els centres educatius, van participar 53.000 persones. Per la seva banda, la Biblioteca Mestre Martí Tauler, que també ha estat oberta 277 dies, 9 més que al 2012, ha incrementat el nombre d’assistents a les activitats fins a 12.183 (10.093 al 2012), com també ha augmentat el nombre de visitants a l’equipament amb 167.883 persones (165.732 al 2012) i el d’usuaris donats d’alta fins a 1.724 nous carnets (1.283 al 2012).

Foment de la lectura, art i patrimoni i arts escèniques

La primera de les 16 exposicions temporals que s’organitzaran aquest primer semestre a la ciutat s’inaugura aquest dijous a l’Antiga Estació, l’espai expositiu que es dedica a artistes i entitats locals, amb la mostra “Rínxols, mans, personatges i abraçades” d’Oriol Marco que es podrà visitar fins a finals de març i que té com a fil conductor el material, la seva estructura i com es pot canviar la seva forma de manera mecànica i natural per crear estructures i formes escultòriques similars.
Als altres espais expositius, les exposicions començaran el 27 de febrer al Museu Municipal Castell (MMC) amb una mostra antològica amb motiu del centenari de l’artista rubinenc Jaume Pla i Pallejà i el 20 de febrer l’Aula Cultural amb “Fragments” de Sergi Marcos, una selecció d’obres de temàtiques diferents però amb un diàleg d‘interrelació entre si. La guerra de successió, el comerç de proximitat, el Rubí de la dictadura a la democràcia, l’obra del fotògraf Josep M. Roset, obres del taller d’Anna Tamayo o una exposició del Fons d’art del Museu Municipal són algunes de les propostes que es podran visitar en aquests equipaments. A més, el MMC organitza un espectacle familiar un diumenge al mes per al públic familiar, amb propostes de teatre, dansa, música o tallers, que ajuden a què els alumnes que visiten el museu amb les escoles s’apropin d’una manera diferent a aquest espai cultural. El primer espectacle, amb “Contes de la Mediterrània” de la Cia. Tanaka Teatre, serà el diumenge 16 de febrer a les 12 h.

Pel que fa a les activitats de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, algunes de les quals ja han començat, per a aquest semestre s’han programat 30 activitats per a adults i joves, 68 per l públic familiar, 89 sessions de clubs de lectura i 45 sessions d’aprenentatge de noves tecnologies d’informació i comunicació (TIC).
Les principals novetats d’aquesta programació, pensada per cobrir un ampli ventall d’edats i públics diversos, són l’ampliació del programa “Nascuts per Llegir” pels infants que l’acaben després de 3 tres anys, amb el Laboratori de lletres i imatges on la creativitatta Marta Roig, amb la seva bata de científica, els endinsarà en un món de llibres, lletres i màgia; el desdoblament de sessions d’hores del conte per a menuts amb dues sessions seguides (17.30 h i 18.15 h); la Revetlla de Sant Jordi que portarà a Asha Miró a Rubí; i el taller “Comunica’t amb familiars i coneguts i comparteix a la xarxa” de formació en tecnologies per a persones majors de 55 anys.

Teatre i música

Els dos espais dedicats a les arts escèniques, el teatre La Sala i l’Espai 14/13, també han programat una vintena d’espectacles, en el marc de la Temporada estable de teatre de La Sala, i vuit concerts a l’espai ubicat al Pinar. La primera de les propostes del teatre municipal és la presentació del disc Dos lados de Yolanda Pérez el divendres 7 de març a les 21 h, dintre del cicle Calaix de músiques, i l’obra de teatre Red pontiac amb dues mares, Míriam Iscla i Cristina Cervià, disposades a fer qualsevol cosa pels seus fills/es, que es podrà veure diumenge 9 de març a les 18.30h.
L’Espai 14/13 ha programat dos concerts mensuals amb grups locals, el primer del qual és el 28 de febrer, amb Carnaval 2014 de Cucarachas Enojadas, un grup que interpreta versions de pel·lícules de Quentin Tarantino, tot i que a partir de setembre aquest espai podria ampliar la seva oferta musical a una proposta setmanal.

Més informació