Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La programació cultural per al segon semestre de l'any promou la qualitat i la diversitat de propostes La temporada incorpora com a novetat la possibilitat d’adquirir les entrades en línia a través de Ticketea https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La programació cultural per al segon semestre de l'any promou la qualitat i la diversitat de propostes

La temporada incorpora com a novetat la possibilitat d’adquirir les entrades en línia a través de Ticketea
L’Ajuntament de Rubí ha preparat per als últims mesos de l’any una àmplia programació cultural caracteritzada per la qualitat i la diversitat de propostes. Les activitats previstes consoliden el Teatre Municipal La Sala, el Celler, el Museu Municipal El Castell (MMUC), l’Antiga Estació, l’Aula Cultural i la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler com una completa xarxa d’equipaments culturals amb propostes per a tot tipus de públics.

Durant la presentació de la programació, la regidora de Promoció de la Cultura, Neus Muñoz, ha destacat que l’oferta cultural de la ciutat contribueix a un dels principals eixos de l’acció de govern, la cohesió social, perquè ajuda a “construir la pròpia comunitat i a projectar la nostra ciutat, tant a fora com a dins”. La responsable municipal ha destacat la importància que els equipaments treballin en xarxa i estiguin oberts a tothom, afavorint així l’accés a la cultura. Muñoz també ha palesat que la nova programació manté la seva aposta pels creadors locals i per reforçar el sentit de pertinença dels rubinencs.

Una vintena d’espectacles a La Sala
La temporada estable del Teatre Municipal La Sala arrencarà el 5 d’octubre de la mà de La Xarxa amb la presentació de l’espectacle familiar El petit Dalí, protagonitzat pel rubinenc Rubén Ferrer. La programació inclou un total de 19 propostes, entre les quals es compten 11 muntatges teatrals (tres d’infantils i un de musical), un espectacle de dansa, sis concerts i una òpera.

Vuit de les propostes estan vinculades directament amb la ciutat, ja que van a càrrec d’entitats o artistes rubinencs, però tampoc hi falten els grans noms de l’escena catalana i espanyola: Emma Vilassau protagonitzarà el recital Els meus poetes el 26 d’octubre; al dia 27, Joan Pera i Lloll Bertran portaran a Rubí una divertida versió de Don Juan Tenorio; el clàssic de Tenessee Williams El zoo de vidre es representarà el 23 de novembre sota la direcció de Josep Maria Pou; Juan Echanove i María Galiana portaran a escena Conversaciones con mamá el 3 de gener; i la temporada es tancarà el 8 de febrer amb Iaia!, el comiat dels teatres de Montserrat Carulla. En l’apartat musical, destaquen el concert de Beth, que presentarà el seu disc Família el 18 de gener, i espectacles ja tradicionals com la Cantada popular (21 de desembre), que enguany s’atrevirà amb una òpera, o el Festival de valsos i danses (28 de desembre).

En aquesta nova temporada es manté la política de residències, per la qual diferents companyies i artistes tenen ocasió d’assajar els seus muntatges a La Sala i, a canvi, s’ofereix als rubinencs i rubinenques la possibilitat de gaudir d’una representació dels mateixos, habitualment amb caràcter de preestrena. Aquest és el cas del musical Cites amb Sondheim, amb l’actor local Oriol Burés, que es podrà veure els dies 17 i 19 d’octubre.

Com a novetat de la temporada, a partir d’ara les entrades per als espectacles de La Sala es poden adquirir en línia, a través del servei Ticketea, que permet imprimir-les en el moment o bé guardar-les al telèfon. Es pot accedir al servei de venda directament a través de l’agenda d’activitats del web municipal.

El Celler es consolida en el circuit cultural
El Celler completarà el seu primer any com a nou equipament cultural amb tot un seguit de propostes al voltant del vi, la pagesia i la història local, seguint així un dels dos eixos d’actuació previstos per aquest espai. La programació arrencarà el 10 d’octubre amb l’exposició L'antic transport de sang, una mostra de carros de mercaderies i de viatgers organitzada per l’Associació Sant Galderic. El 17 d'octubre, s'inaugurarà R+V. Rubí i el vermell, una reflexió sobre el territori i l’origen etimològic de Rubí a càrrec d’alumnes de l’Escola d’Art i Disseny edRa, mentre que el 21 de novembre s’inaugurarà l’exposició d’escultures de Rafa Gascón Òxid d’ombres. Una altra proposta artística de la temporada serà la instal·lació del col·lectiu Penique productions que es podrà veure a la Sala de Tines el 28 de novembre.

Entre les activitats programades també destaca la Fira del vi de Rubí, que tindrà lloc els dies 25 i 26 d’octubre i on es podran tastar els exemplars guanyadors a la darrera edició dels Premis Vinari; així com la proposta Documentals del mes, en el marc de la qual es projectaran els títols Demonstration, Five days to dance, Confessions d’un banquer i Everyday Rebellion.

En els primers mesos de funcionament del Celler després de la seva rehabilitació, entre el març i el juliol, aquest equipament va rebre prop de 8.000 visitants.

Activitats per a tothom
Tots els rubinencs i rubinenques tindran ocasió de trobar activitats del seu gust als equipaments culturals de la ciutat en el que resta de 2014. A banda dels ja mencionats, espais com el Museu Municipal Castell, l’Antiga Estació, l’Aula Cultural i la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler donaran continuïtat a la seva programació d’activitats ja habitual.

Entre les propostes que estan per venir, destaquen l’exposició antològica de Josep Maria Roset Tal com jo ho he vist, que s’inaugurarà el 2 d’octubre a l’Espai Expositiu Municipal Aula Cultural; i Rubí 1962-1978, un repàs històric dels darrers anys de la dictadura que es podrà veure a partir del 20 de novembre al MMUC.

La Biblioteca Mestre Martí Tauler serà un dels espais amb més oferta d’activitats, tant per a adults com per a infants i joves, atès que es tracta de l’equipament amb més usuaris. Propostes com els Clubs de lectura, les converses i presentacions d’autors rubinencs, o les Hores del conte seguiran nodrint l’agenda d’activitats d’aquest equipament. A més, s’hi podrà gaudir, entre d’altres, dels Laboratoris de lletres i imatges, pensats per aquelles famílies que ja han finalitzat el programa Nascuts per llegir i que volen seguir explorant el món de la lectura, així com de la novetat de les xerrades divulgatives amb els Amics de la UAB.

La programació íntegra dels equipaments culturals de Rubí ja es pot consultar al web municipal.