Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La prevenció d’incendis i la indisciplina viària continuen sent temes prioritaris a la mesa de seguretat i convivència de la zona 1 Veïns i entitats de la Font de la Via, Can Fatjó, Sant Jordi Park i de les urbanitzacions han participat en una nova trobada en el marc del projecte Compromís de barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La prevenció d’incendis i la indisciplina viària continuen sent temes prioritaris a la mesa de seguretat i convivència de la zona 1

Veïns i entitats de la Font de la Via, Can Fatjó, Sant Jordi Park i de les urbanitzacions han participat en una nova trobada en el marc del projecte Compromís de barri.
Associacions de veïns, centres educatius, AMPES, associacions de comerciants, establiments d’oci i restauració i ciutadans a títol individual dels barris de la Font de la Via, Can Fatjó, Sant Jordi Park i de les urbanitzacions han participat a la tercera mesa de seguretat i convivència corresponent a la zona 1 del projecte Compromís de barri. Aquesta nova ronda de trobades es va encetar a principis de març.

El risc d’incendis forestals, la manca de manteniment i senyalització en alguns vials i la indisciplina viària, les problemàtiques que es van prioritzar a la primera mesa de seguretat i convivència d’aquesta zona, celebrada el juny de l’any passat, continuen sent alguns dels temes que més preocupen als veïns i entitats d’aquesta zona. Al setembre, Policia Local i Mossos d’Esquadra van explicar, a la mesa de retorn, les actuacions que s’havien dut a terme per minimitzar aquestes problemàtiques. I és que la informació recollida en aquestes meses de seguretat i convivència permet als dos cossos de seguretat afinar els seus dispositius policials. A tall d’exemple, l’inspector en cap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa, ha explicat que, gràcies a les indicacions dels veïns, en els darrers tres mesos s’han interposat 265 denúncies per excés de velocitat en zones com el c/ Luxemburg o l’avinguda de Castellbisbal i s’han aixecat 25 actes per infraccions relacionades amb la tinença d’animals a la zona de Can Fatjó.

En aquesta tercera mesa de seguretat i convivència, veïns i entitats també han destacat altres problemàtiques, com ara l’incivisme a l’espai públic, els problemes que generen els abocadors de les urbanitzacions i petits delictes contra la salut pública. Policia Local i Mossos d’Esquadra han recollit totes aquestes informacions, que els serviran a l’hora de dissenyar els seus dispositius. També n’han pres nota els tècnics del servei de Ciutadania i Civisme, que també treballaran aquestes qüestions de manera coordinada amb d’altres àrees de l’Ajuntament.

L’alcaldessa, Carme García, ha reconegut que en els darrers dos anys no s’ha pogut invertir com caldria en el manteniment de la via pública, com a conseqüència de la Llei d’estabilitat pressupostària. Tot i així, García ha explicat als assistents a la mesa de seguretat i convivència de la zona 1 que sembla que aquesta llei es podria modificar, fet que permetria destinar el superàvit del consistori a inversió i a despesa ordinària no fixa. En aquest sentit, l’alcaldessa ha avançat que la intenció de l’equip de govern és “fer un pla de manteniment extraordinari, que ens permetrà tornar a tenir un espai públic ben mantingut”.

Carme García també ha assegurat que “aquest equip de govern continuem la lluita contra els abocadors”, una de les principals preocupacions dels veïns i entitats de les urbanitzacions. El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha afegit que “l’Ajuntament té una posició clara i contundent respecte aquest tema. Tots remem en la mateixa línia i creiem que tenim la raó”. Velasco també ha agraït, en nom de la corporació municipal, les mobilitzacions dels veïns per aturar el Pla Especial Urbanístic de Can Carreras i Can Balasc.