Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La pressió de l'Ajuntament obliga la Generalitat a obrir el CAP Sant Genís alguns dies del mes d'agost El CatSalut i el Consorci Sanitari de Terrassa accedeixen a mantenir en funcionament el centre entre l’1 i el 10 d’agost en horari de matí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La pressió de l'Ajuntament obliga la Generalitat a obrir el CAP Sant Genís alguns dies del mes d'agost

El CatSalut i el Consorci Sanitari de Terrassa accedeixen a mantenir en funcionament el centre entre l’1 i el 10 d’agost en horari de matí
El CAP Sant Genís obrirà de l’1 al 10 d’agost de dilluns a divendres de 8 h a 15 h. Aquesta és la solució que han proposat el CatSalut i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST) després que l’Ajuntament de Rubí s’oposés al tancament del centre durant tot el mes d’agost i demanés una alternativa negociada amb el municipi, tal com obliga una resolució del Parlament de Catalunya del passat mes de febrer.

La proposta arriba després de la reunió d’urgència mantinguda el passat 20 de juny a instàncies del Consistori, davant les informacions que apuntaven que el CAP situat al carrer Miquel Numany Campedrós tornaria a tancar aquest any durant tot el mes d’agost i que fins a l’11 de setembre només obriria al matí. En aquesta trobada, els representants del Govern català i del grup que gestiona aquest centre van demanar disculpes a l’Ajuntament per no haver-li presentat abans la seva proposta d’horari i es van comprometre a posar-la per escrit i negociar-la amb el municipi.

En el document que han fet arribar al Consistori el CatSalut i el Consorci Sanitari de Terrassa, es planteja com a solució negociada, “un cop valorat l’equilibri entre accessibilitat i sostenibilitat”, obrir el CAP Sant Genís de l’1 al 10 d’agost durant el mes d’agost de dilluns a divendres de 8 h a 15 h i mantenir-lo tancat la resta de dies. Segons el CST, “això comportarà un esforç [...] de reorganització de les vacances dels professionals i de contractes per tal de garantir el nombre mínim necessari de professionals que garanteixi una atenció de qualitat equivalent a l’atenció que oferim al CAP Anton de Borja”.

Entre l’1 i el 10 d’agost, el CAP Sant Genís oferirà atenció urgent-espontània; atenció de patologies agudes; atenció de descompensacions de patologies cròniques; atenció de cures; educació sanitària; prescripció de receptes electròniques; tràmits administratius; baixes i altes laborals; entrega de tires reactives; control d’anticoagulació oral; extraccions; espirometries; electrocardiogrames; i atenció pediàtrica. Per contra, es derivaran al CAP Anton de Borja l’atenció a la dona, a l’embarassada, a les residències, a la salut mental i la domiciliària en general.

La fixació dels horaris de funcionament dels CAP és competència del CatSalut però, arran de la resolució adoptada pel Parlament el passat mes de febrer, aquest ens està obligat a negociar-la amb els diferents municipis del Vallès Occidental. Tot i acceptar la nova proposta per al CAP Sant Genís, l’Ajuntament reitera que no està en cap cas conforme amb el tancament del centre la resta de dies del mes d’agost.

Al final de l’estiu es farà una avaluació conjunta entre el Consistori, el CST i CatSalut sobre el funcionament d’aquest nou horari amb vista a fer propostes de millora per a propers anys. De cara a l’any vinent, l’Ajuntament exigeix poder negociar els horaris d’estiu dels CAP de la ciutat amb temps suficient per valorar les diferents possibilitats de planificació, tal com contempla la resolució del Parlament, amb la finalitat de mantenir oberts els tres centres de Rubí.