Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ocupació en empreses de nivell tecnològic alt és més elevada a Rubí que a ciutats properes Les dades es desprenen del “Perfil de ciutat. Informe 2010”, presentat a Terrassa, amb indicadors de qualitat de vida de 10 ciutats de característiques similars. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ocupació en empreses de nivell tecnològic alt és més elevada a Rubí que a ciutats properes

Les dades es desprenen del “Perfil de ciutat. Informe 2010”, presentat a Terrassa, amb indicadors de qualitat de vida de 10 ciutats de característiques similars.
Rubí és una de les ciutats mitjanes de l’entorn metropolità que més ocupació té en empreses que tenen un nivell tecnològic elevat, fins a un 27,5% durant l’any passat, segons es desprèn del projecte “Perfil de ciutat. Informe 2010”, presentat aquest matí a Terrassa. Aquesta publicació recull els indicadors de qualitat de vida de 10 les ciutats que col·laboren en el projecte (Barberà del Vallès, Granollers, Manresa, Mataró, Rubí, Sabadell, Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Vic i Vilanova i la Geltrú) a través de les àrees de Promoció Econòmica dels respectius ajuntaments per desenvolupar i aplicar eines, metodologies i indicadors tècnics que mesurin la qualitat de vida i benestar de les ciutats i, en definitiva, dels seus ciutadans. Totes les ciutats tenen característiques similars, ja que són poblacions mitjanes, ubicades a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i amb una estructura econòmica semblant.

Altres indicadors analitzats revelen que, de les 10 ciutats comparades, Rubí és la ciutat que ha crescut més en població, juntament amb Vic i Vilanova i la Geltrú (el 28% en els últims 10 anys), tot i que té una baixa densitat i una població mes jove i amb unes taxes de natalitat (14%) i fecunditat (52,6%) per sobre de la mitjana de Catalunya (12,1% i 48,3%, respectivament). A més, es tracta d’una de les poblacions amb una taxa de població estrangera mes baixa (13,6%) juntament amb Terrassa, Sabadell, Barberà del Vallès i Vilanova i la Geltrú.

A més d’aquest indicador demogràfic, s’analitzen altres relacionats amb el mercat de treball, en el qual destaca que, tot i la xifra d’aturats, hi ha menys índex de temporalitat i un percentatge menor de treballadors aturats amb estudis bàsics o sense acabar; l’habitatge, on destaca que Rubí és una de les ciutats amb un número menor de lloguers en termes comparatius (86 lloguers / 10.000 habitants) i un preu mitjà del lloguer per sobre de la mitjana com altres municipis pròxims a Barcelona; i la inclusió social que indica que els col·lectius i dades susceptibles de marginalitat social són poc nombrosos (mares joves, persones amb disminució, habitatges petits, etc.).

Per elaborar aquest estudi, que es publicarà sota llicència Creative Commons, es calcula, per a cadascuna de les ciutats que integren la xarxa, més de 40 indicadors: 10 de demografia, 9 de mercat de treball, 10 d’habitatge, 7 d’activitat econòmica i 8 d’inclusió social. Tots els indicadors estan comparats entre les 10 ciutats i també amb el promig d’elles i amb el promig de Catalunya, i s’inclou l’evolució dels 10 darrers anys.

A la nostra ciutat, on l’any passat ja es va editar un anuari amb indicadors en relació a ciutats pròximes a la nostra com Cerdanyola, Sant Cugat, Terrassa o Sabadell, aquestes dades han estat recollides per l’Observatori de la Ciutat, un servei de l’Ajuntament de Rubí que elabora i difon totes les dades, estadístiques, estudis i informes sobre la ciutat per tal de conèixer millor la realitat de la ciutat a nivell demogràfic, social, territorial, econòmic, cultural, etc.