Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La mostra Animal!, sobre literatura popular, es pot visitar a la Biblioteca de Rubí fins al setembre L’exposició està ubicada a l’Àrea infantil de l’equipament municipal. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La mostra Animal!, sobre literatura popular, es pot visitar a la Biblioteca de Rubí fins al setembre

L’exposició està ubicada a l’Àrea infantil de l’equipament municipal.
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler exposa fins a finals de setembre Animal!, una mostra literària fotogràfica que ensenya als infants, joves i adults diferents clàssics de la literatura tant de la tradició oral com de l’escrita a través de cinc animals: el llop, l’àguila, el tauró, el gripau i el drac, de la mà de la fotògrafa Tanit Plana i l’escriptora Roser Ros.
De fet, la darrera sessió de l’Hora de Conte d’aquest dimecres 6 d’agost a les 18 h, està relacionada amb aquesta mostra, en què la narradora explicarà al públic contes, cantarelles, llegendes, creences i cançons dels animals que formen aquesta exposició itinerant.

L’exposició està recorrent diversos espais generadors de cultura de Catalunya, com ara les biblioteques, i és una nova proposta de promoció de la lectura i de la literatura a través de la relació amb altres arts. Per a més informació i per ampliar el coneixement de l’exposició es pot visitar la pàgina http://www.animaliterari.net http://www.animaliterari.net, on podeu trobar, a més d’una resum de la mostra, jocs, endevinalles i recomanacions bibliogràfiques sobre el tema de la mateixa.

Aquesta mostra literària i fotogràfica té com a objectius, difondre textos de la literatura popular i tradicional i també de la culta, a través de la mirada fotogràfica de l’artista Tanit Plana, i promoure l’exhibició de l’obra de grans artistes en espais poc habituals, com les biblioteques. Produïda amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, consta de 6 peces: 1 cartell de presentació i 5 cartells dedicats a cadascun dels animals. Les fotos de Tanit Plana es conjuguen amb apunts literaris que tracten del llop (animal del pèl), l’àguila (animal de ploma), el tauró (animal d’aigua), el gripau (animal amfibi) i el drac (animal fantàstic).