Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Masia de Can Serra es convertirà en un Centre d’empreses d’innovació i eficiència energètica El projecte, que es troba en la seva fase d’elaboració, s’adreça a pimes i emprenedors i emprenedores que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial amb conceptes d’eficiència energètica. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Masia de Can Serra es convertirà en un Centre d’empreses d’innovació i eficiència energètica

El projecte, que es troba en la seva fase d’elaboració, s’adreça a pimes i emprenedors i emprenedores que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial amb conceptes d’eficiència energètica.
La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Rubí, Maria Mas, ha anunciat que la Masia de Can Serra es convertirà en “un centre de referència empresarial en l’àmbit de l’eficiència energètica per ubicar empreses de nova creació relacionades amb la innovació i l’eficiència energètica”. Amb aquesta aposta, l’Ajuntament vol donar “un nou impuls als temes adreçats a empreses a través de la creació d’aquest centre d’empreses” – ha dit la regidora-, que recollirà el testimoni de la Oficina de Serveis a la Empresa (OSE) creada l’any 2004, però fent “un salt qualitatiu amb un projecte estratègic que sigui un punt de referència empresarial d’àmbit supramunicipal que permeti millorar la competitivitat del teixit empresarial local”.

El projecte, que es troba en la seva fase d’elaboració, s’adreça a pimes i emprenedors i emprenedores que vulguin desenvolupar el seu projecte empresarial amb conceptes d’eficiència energètica, als quals oferirà serveis específics d’assessorament en noves tecnologies i eficiència energètica i serveis de creació d’empreses amb anàlisi de la idea, assessorament per l’estudi de viabilitat, suport en la recerca de recursos i seguiment de la creació de l’empresa; així com assessorament tecnològic i en eficiència energètica. A més, s’oferiran serveis logístics i d’infraestructures tant per a les empreses que s’ubiquin com per altres empreses de la ciutat.

Tot i que no hi ha data definitiva de posada en marxa, ja que aquesta depèn de l’obtenció dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) que se sol•licitaran a partir del mes vinent, de moment es compta amb un pressupost de 560.000 € pressupostats aquest any, que sumats als fons que es puguin aconseguir “podrien fer que el projecte fos una realitat en un parell d’anys”, ha dit la regidora.

Col•laboració amb altres entitats

A més, per posar en marxa el projecte, l’Ajuntament està treballant amb el Fòrum Empresarial CECOT-RUBÍ i amb el Centre Tecnològic LEITAT de Terrassa per definir de forma més concreta els serveis amb els quals comptarà aquest centre. D’una banda, el FORUM CECOT aportarà la visió de tots aquells serveis empresarials d’àmbit més genèric que haurà de contenir aquest centre i, d’altra, el Centre Tecnològic LEITAT, els més específics en l’àmbit de l’eficiència energètica i les energies renovables.

El nou centre d’empreses de la Masia de Can Serrà disposarà de mòduls empresarials equipats d’entre 25 i 40 metres quadrats en què les empreses de nova creació podrien instal•lar-s’hi durant els tres primers anys. A més, com a serveis comuns, disposaran d’una sala de reunions polivalent, condicionada per fer presentacions, cursos de formació, sessions de treball, etc., i d’aules polivalents dotades amb programes d’eficiència energètica.