Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Marató de Sang 2011 arriba el 13 de juliol a la ciutat La regidora de Cohesió social i Serveis a les persones demana la implicació de tota la ciutadania. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La Marató de Sang 2011 arriba el 13 de juliol a la ciutat

La regidora de Cohesió social i Serveis a les persones demana la implicació de tota la ciutadania.
La regidora de Cohesió social i Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, ha encoratjat a la ciutadania “a participar de forma activa en aquest nova edició de la Marató de sang” que se celebrarà a la ciutat el pròxim dimecres 13 de setembre al teatre municipal La Sala “per tal d’augmentar les extraccions en aquesta acció solidària i alhora necessària”. La Marató de sang 2011 començarà a les 10 h i conclourà a les 22 hores de forma continuada.

“Per cada unitat de sang que s’extregui aquest dia, es poden aconseguir tres productes diferents: sang, plaquetes i plasma, que poden ser utilitzats per tres persones diferents, això tan sols amb 20 minuts que dura l’extracció”, ha dit el Doctor Ramon Salinas, cap de centre del Banc de Sang i Teixits de Catalunya Centre i Vallès Occidental, que ha participat en la presentació d’aquesta nova marató, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, en col·laboració amb l’Ajuntament de Rubí i diverses associacions i entitats de la ciutat, com associacions de veïns, culturals, de comerciants, juvenils, gent gran, mitjans de comunicació locals o el Mercat Municipal, entre d’altres.

Com sempre, l’objectiu de la Marató és doble, per un costat aconseguir incrementar el nombre de donants de l’any passat, que va ser de 169 participants amb 154 donacions efectives, i d’altre augmentar el nombre de les persones que participen per primera vegada, xifra que l’any passat va ser de 36 persones, es a dir el 23 % del participants. Per fer possible aquesta millora en el nombre de participants i poder assolir dades de l’any 2002, l’any d‘inici de les maratons de sang a Catalunya, quan van participar al voltant de 400 persones, es compaginarà la donació de sang amb una jornada festiva, amb activitats i actuacions, sorteigs i regals, porra amb un viatge regal, guarderia gratuïta i tot això en un espai cèntric com és La Sala.

A més, aquest any, s’ha buscat la implicació dels establiments de restauració de la ciutat a través de la iniciativa “Bars, restaurants i Pub’s amb la Marató: ves-hi i descobreix els menús informatius de la Marató i escolta la banda sonora... i molt més! i dels nens i nenes que participen als casal d’estiu de les escoles públiques amb la iniciativa “recorda als pares que han d’anar a donar sang”. I per captar nous donants de la franja d’edat més jove, s’ha impulsat la difusió de la Marató a Rubí a través de les xarxes socials amb un esdeveniment sobre la mateixa a la pàgina de Facebook de les Maratons de donacions de sang i un compte de twitter.

Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys, pesar 50 kg o més, no haver patit hepatitis després dels 12 anys, i no cal anar en dejú.