Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La FUER gestiona 2.269 tràmits en set mesos de funcionament El nou servei, ubicat a la Masia de Can Serra, és molt ben valorat per les empreses i els emprenedors https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La FUER gestiona 2.269 tràmits en set mesos de funcionament

El nou servei, ubicat a la Masia de Can Serra, és molt ben valorat per les empreses i els emprenedors
La Finestreta Única Empresarial de Rubí (FUER), ubicada a la Masia de Can Serra, ha comptabilitzat un total de 2.269 registres des de la seva posada en marxa, el 8 de juliol del 2013. El nou servei s’està consolidant progressivament com un punt de referència per a emprenedors i empresaris, que cada cop més s’adrecen directament a la FUER per demanar informació i gestionar tràmits relacionats amb les seves activitats.

Entre els mesos de juliol i desembre del 2013, la Finestreta Única Empresarial de Rubí va gestionar 1.653 tràmits, dels quals 432, al voltant d’un 25%, van entrar directament a través del servei ubicat a Can Serra i no pas de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC), com passava fins al moment. Aquests registres corresponien a 846 empreses diferents.

Aquest 2014, només en dos mesos, la FUER ja ha gestionat 616 registres, 297 dels quals, prop d’un 50%, ja han entrat de manera directa. Aquests tràmits eren de 429 empreses diferents.

El tinent d’alcalde responsable de l’Àrea de Planificació Estratègica, Promoció Econòmica i Govern, Jaume Buscallà, ha fet aquest dimecres un excel·lent balanç d’aquests primers mesos de funcionament de la FUER, un projecte que, tot i ser municipal, “és fruit d’un intercanvi i una relació molt propera amb les empreses de Rubí”. Tal com ha recordat el regidor, la posada en marxa aquest servei va ser “una decisió estratègica molt important” emmarcada en el Pla de reactivació econòmica i treball de l’Ajuntament i està sent molt ben valorada pels usuaris.

Per a Buscallà, el principal actiu de la Finestreta Única Empresarial és la centralització de serveis. La FUER representa un únic punt d’accés per als emprenedors i empresaris: ofereix informació sobre normes, reglamentacions i tràmits necessaris per exercir activitats empresarials; inicia i fa seguiment de tràmits administratius d’àmbit local; i permet fer gestions i/o consultes a l’administració. Tot plegat amb la premissa que cal oferir un servei més àgil, fàcil, simple, pròxim i eficient. Donant les màximes facilitats a empreses, emprenedors i intermediaris, la FUER afavoreix l’atracció, creació, consolidació i creixement de l’activitat econòmica a Rubí i, per tant, contribueix a generar ocupació, un aspecte especialment important en l’actual context de crisi econòmica.

La tasca de la FUER és possible gràcies a la coordinació entre diverses àrees de l’Ajuntament. Tot i que l’equip del servei el formen un coordinador i quatre administratives, aquest compta amb el suport en realitat d’una vuitantena de persones, distribuïdes en totes aquelles àrees que treballen coordinadament amb la FUER: l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE), el Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO), Planejament Urbanístic, Llicències, Obres i Espai Públic, Planificació Econòmica i Ciutat, Medi Ambient, Oficina d’Atenció a la Ciutadà (OAC), Comerç, Salut Pública, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil.

Can Serra com a referent

Amb l’entrada en funcionament de la FUER, la Masia de Can Serra avança en la seva consolidació com a centre de referència per al teixit econòmic local, a l’aplegar diversos serveis relacionats amb el món de l’empresa i l’emprenedoria. Aquest procés es completarà properament amb la implantació també a Can Serra d’un Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE), un servei gratuït que permetrà donar d’alta nous projectes empresarials i que, per tant, ajudarà a tancar el cercle de la creació, consolidació i creixement d’empreses.