Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutadania podrà conèixer el procés de tractament dels residus al Centre de Residus del Vallès Occidental L’Ajuntament ha programat una sortida gratuïta pel pròxim 1 de febrer a les 10 h. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La ciutadania podrà conèixer el procés de tractament dels residus al Centre de Residus del Vallès Occidental

L’Ajuntament ha programat una sortida gratuïta pel pròxim 1 de febrer a les 10 h.
La pròxima setmana, l’Ajuntament organitza una nova visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental (CTR – Vallès), ubicat a Vacarisses, un equipament que permet tractar els residus procedents del contenidor gris amb l'objectiu de recuperar aquells materials no han estat seleccionats de la forma correcta abans de llençar-los. A través d'aquesta visita al CTR, una de les plantes de recuperació de residus més punteres en tecnologia de tota Europa, la ciutadania podrà descobrir què passa amb la bossa de les escombraries domèstiques, quin recorregut fan aquestes i quin és l'impacte ambiental i econòmic que suposa la gestió dels residus per ala població.

La visita i el desplaçament fins a la instal·lació són gratuïts i les places limitades. La sortida tindrà lloc a les 10 h del dissabte 1 de febrer a l’Escardívol, on un autocar portarà als participants fins a Vacarisses. La visita guiada tindrà una durada aproximada de 2 hores. En acabar, l’autocar tornarà a deixar als assistents al punt de partida.

Qui es vulgui inscriure en aquesta activitat ho pot fer a través del Telèfon Verd 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un mòbil) o bé enviant un correu electrònic a inforesidus@ajrubi.cat, indicant les dades dels participants (nom, cognoms, telèfon de contacte i adreça electrònica).

EL CTR Vallès

El Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental (CTR-Vallès) és una instal·lació que permet tractar els residus per obtenir materials recuperables i garantir que cap residu arriba al seu destí final sense passar abans per un procés que asseguri el seu màxim aprofitament Promogut conjuntament per l'Agencia de Residus de Catalunya i pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, és una de les infraestructures previstes en el Pla de Gestió de Residus Municipals al Vallès Occidental (PGIRM), i forma part del Pla territorial sectorial d'infraestructures de gestió dels residus municipals de Catalunya, impulsat per l'Agencia de Residus de Catalunya.

El CTR-Vallès permet un important canvi de model en la gestió dels residus municipals, apostant per la prevenció i la màxima recuperació. La seva posada en marxa permet la clausura i progressiva recuperació del dipòsit controlat de Coll Cardús, que ha rebut les deixalles dels municipis del Vallès Occidental durant 30 anys.

Quan estigui a ple funcionament, el centre tindrà una capacitat de tractament de Resta de 245.000 tones/any i de tractament de matèria orgànica recollida selectivament de 20.000 tones/any. La infraestructura ocupa una superfície total de 43.900 m2, dels quals 37.128 són de superfície construïda. El CTR-Vallès és un dels centres de tractament de residus amb més capacitat de Catalunya i ha creat prop de 80 llocs de treball directes.