Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya de danses tradicionals de l’Ajuntament de Rubí, a l’abast de tothom La proposta, que es fa a les escoles de la ciutat, ha estat inclosa a la web de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

La campanya de danses tradicionals de l’Ajuntament de Rubí, a l’abast de tothom

La proposta, que es fa a les escoles de la ciutat, ha estat inclosa a la web de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores.
La Campanya de Danses Tradicionals que l’Ajuntament de Rubí realitza als centres públics d’Educació Infantil i Primària de la ciutat ha estat inclosa a la web de l’Associació Internacional de Ciutat Educadores com a exemple d’experiència innovadora que es realitza a les escoles.

L’activitat consisteix en deu sessions de dansa als col·legis, al llarg del curs, que fan els alumnes des de P-3 fins a 6è de primària en les quals, conduïts per monitors de l’Esbart Dansaire de Rubí, els escolars treballen l’expressió corporal i artística i desenvolupen la imaginació i la creativitat a partir d’activitats complementàries. A més, a finals d’abril, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dansa, s’organitza una ballada col·lectiva dels alumnes de 2n i 4t de primària, en la qual aquest any han participat 850 escolars.

L’experiència, que neix al 1987, parteix d'un context en què a Catalunya hi havia molt poc coneixement de la cultura tradicional catalana i, aprofitant el bagatge de l'Esbart Dansaire de Rubí, es va proposar iniciar aquest projecte amb la idea d'apropar la dansa popular a l'alumnat d'educació primària de la ciutat.

Rubí, ciutat educadora

El projecte Ciutats Educadores, al qual Rubí es troba adherida des dels seus inicis i que aquest any celebrarà el seu 11è Congrés, es va iniciar com a moviment l'any 1990 amb motiu del I Congrés Internacional de Ciutats Educadores a Barcelona, quan un grup de ciutats representades pels seus governs locals va plantejar l'objectiu comú de treballar conjuntament en projectes i activitats per millorar la qualitat de vida dels habitants, a partir de la seva implicació activa en l'ús i l'evolució de la pròpia ciutat i d'acord amb la carta aprovada de Ciutats Educadores. Posteriorment, el 1994 aquest moviment es formalitza com a Associació Internacional en el III Congrés celebrat a Bolonya.