Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca se suma a la campanya per a la investigació de la cura de l'Atàxia de Friedreich L’equipament municipal recull taps de plàstic per a la plataforma per a la cura d’aquesta malaltia minoritària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca se suma a la campanya per a la investigació de la cura de l'Atàxia de Friedreich

L’equipament municipal recull taps de plàstic per a la plataforma per a la cura d’aquesta malaltia minoritària
La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler participa en la campanya de recollida de taps de plàstic engegada per Genefa, Plataforma para la cura de la Ataxia de Friedreich – Investigación en terapia génica. La iniciativa té com a objectiu finançar la recerca al voltant d’aquesta malaltia minoritària que afecta dues persones de cada 50.000.

L’Atàxia de Friedreich és una afecció neurodegenerativa hereditària causada per una anomalia en un gen que fa disminuir molt la quantitat de la proteïna Frataxina, provocant el deteriorament progressiu del sistema nerviós. Els seus símptomes són una pèrdua progressiva de l’equilibri, de la sensibilitat, descoordinació en els moviments, escoliosi, disfagia (dificultats per engolir), disàrtria (problemes de dicció), nistagmes (moviments involuntaris dels ulls) i en molts casos diabetis i problemes cardíacs greus.

La plataforma Genefa, amb la participació de més de 40 famílies afectades de tot l’Estat, té com a objectiu reunir fons per a la cura d’aquesta afecció i la investigació de la teràpia gènica. Una de les vies per aconseguir aquests recursos econòmics és la recollida de taps de plàstic, molt valorats per les empreses que treballen amb polietilè d’alta densitat.

Les persones que vulguin col·laborar en aquesta campanya per a la cura de l’Atàxia de Friedreich han de tenir en compte que els taps no poden contenir peces metàl·liques, vidre ni altres plàstics durs.