Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí prepara nous clubs de lectura de cara a l’octubre Les inscripcions per a participar en aquesta activitat s’han de fer entre els dies 15 i 27 de setembre a l’equipament cultural https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

La Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí prepara nous clubs de lectura de cara a l’octubre

Les inscripcions per a participar en aquesta activitat s’han de fer entre els dies 15 i 27 de setembre a l’equipament cultural
El proper mes d’octubre s’iniciaran les noves edicions dels Clubs de lectura a la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. Es tracta de trobades regulars de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses, que es duen a terme entre els mesos d’octubre i juny. Les places són limitades i per això cal apuntar-s’hi amb antelació. Les inscripcions es duran a terme entre el 15 i el 27 de setembre al mateix equipament municipal.

La Biblioteca ofereix diversos tipus de clubs: de lectura fàcil, en català, en castellà i en anglès.

Lectura fàcil
Els Clubs de lectura fàcil els formen persones amb diferents capacitats lectores que llegeixen un mateix llibre guiats per un conductor. Utilitzen com a eina bàsica llibres en format “LF” (lectura fàcil). Mentre que a les províncies de Girona, Lleida, Tarragona i a les Terres de l’Ebre s’estan desenvolupant plans pilots de Lectura Fàcil, a la Biblioteca de Rubí fa anys que es realitza aquesta activitat, sent així una de les biblioteques pioneres a Catalunya. A més, és una iniciativa que ha rebut el reconeixement de qualitat de la Gerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, a l’incloure-la al Banc de bones pràctiques d’aquesta institució. Des de la Biblioteca Mestre Martí Tauler observen com, any rere any, va creixent la demanda i la satisfacció dels usuaris per assistir a aquest club.

Aquest curs es duran a terme tres Clubs de lectura fàcil en català (un d’ells de Voluntariat per la Llengua) i un en castellà. El primer grup en català es reunirà cada dilluns, de 19 a 20 h, a la Sala de treball en grup de la Biblioteca, mentre que el segon ho farà els dimecres, a la mateixa hora i lloc. El Club de lectura fàcil vinculat al programa Voluntaris per la Llengua es trobarà els dijous de 18 a 19 h a la Sala Chill out i el grup en castellà ho farà els dimarts, també de 18 a 19 h, però a la Sala de treball en grup.

L’anglès, també present als Clubs de lectura
Del 17 de febrer al 16 de maig es reunirà el Club de lectura en anglès, un espai pensat per fomentar la lectura en aquesta llengua estrangera. Amb aquesta iniciativa es promou la lectura d'obres literàries en la seva llengua original i es crea un espai de tertúlia literària on els participants poden practicar l’anglès oral.

Els participants es reuneixen cada tercer dilluns de mes a la Sala Chill out: els de nivell intermedi ho fan de 18.30 a 19.30 h, mentre que els de nivell avançat es troben de 19.30 a 20.30 h.

Grups de conversa
A la Biblioteca Mestre Martí Tauler també s’ofereixen altres clubs i trobades, pensats especialment per conversar. Una d’aquestes iniciatives és el Club de lectura de novel·la Veus de dones, adreçat a un públic lector (homes i dones de qualsevol edat) que es reuneix de 19 a 20 h a la Sala Chill out. El 2, 16 i 30 d’octubre parlaran de la novel·la El amor en los tiempos del cólera, de Gabriel García Márquez; el 13 i 27 de novembre serà el torn de El cuaderno de Noah, de Nicholas Sparks; l’11 de desembre comentaran Carta de una desconocida, de Stefan Zweig; el 15 de gener conversaran sobre Les llavors del silenci, d’Àlvar Caixal; i el 29 de gener discutiran sobre Mil soles espléndidos, de Khaled Hosseini. Es tracta d’un espai de conversa on, mitjançant la literatura escrita per dones o amb temàtica femenina, s'intenta crear un lloc pel debat i la reflexió.

Paral·lelament, cada dimarts, de 18.30 a 20 h, es reuneix el grup de conversa en anglès Let’s talk, Rubí!, mentre que els dimecres, de 10 a 11.30 h, ho fan els membres del grup de conversa en català Xerrem. Els primers es troben a la Sala Chill out, mentre que els segons es reuneixen a la Sala de treball en grup.