Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’incivisme d’alguns propietaris de gossos és el que més preocupa a les entitats que han participat a la segona mesa de seguretat del projecte Compromís de barri Una vintena d’associacions de Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés han posat en comú amb Policia Local, Mossos d’Esquadra i el Servei de Civisme i Ciutadania de l'Ajuntament les principals problemàtiques en matèria de seguretat d’aquests barris. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’incivisme d’alguns propietaris de gossos és el que més preocupa a les entitats que han participat a la segona mesa de seguretat del projecte Compromís de barri

Una vintena d’associacions de Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés han posat en comú amb Policia Local, Mossos d’Esquadra i el Servei de Civisme i Ciutadania de l'Ajuntament les principals problemàtiques en matèria de seguretat d’aquests barris.
Una vintena d’associacions de Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés van participar a la mesa de seguretat i convivència del projecte Compromís de barri corresponent a la denominada zona 2, que engloba aquests quatre barris. El regidor de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, els va explicar que s’ha dividit la ciutat en 4 zones diferenciades per tal de poder acotar, a nivell territorial, la feina que es fa durant aquestes sessions de treball. El passat mes de març, una quinzena d’entitats dels barris de Ca n’Alzamora, Can Vallhonrat, Les Torres i 25 de Setembre (zona 3) van participar a la primera mesa de seguretat organitzada en el marc d’aquest projecte.

Velasco també va explicar als assistents l’objectiu d’aquestes meses de seguretat i convivència: les entitats, conjuntament amb la Policia Local de Rubí, els Mossos d’Esquadra i el Servei de Civisme i Ciutadania, han d’elaborar una diagnosi sobre les problemàtiques i les prioritats en matèria de seguretat de cada zona. Posteriorment, amb tota aquesta informació, els dos cossos policials dissenyaran l’operatiu a executar a cada territori. “Si els veïns ens transmeten quines són les seves preocupacions en matèria de seguretat, podrem destinar més agents a cobrir aquestes zones”, va explicar Velasco. El regidor també va assegurar que “la ciutadania és clau tant per desmentir rumors com per posar en coneixement dels cossos policials les infraccions i delictes que es poden produir a la ciutat”.

Després que tant el cap de la Policia Local, Miquel Pedrosa, com dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena, i el cap de l'àrea de Serveis a les Persones, José Luis Ariño, expliquessin les competències de cada cos, els representants de les associacions de la denominada “zona 2” van treballar en grups reduïts per tal de definir quins són els principals problemes en matèria de seguretat que han detectat als seus respectius barris. Un cop feta aquesta feina, van posar els resultats en comú amb la resta del grup.

En general, van coincidir a destacar l’incivisme d’alguns propietaris de gossos que no recullen els excrements de les seves mascotes de la via pública i que, en alguns casos, no els posen morrió malgrat ser catalogats com a potencialment perillosos; la indisciplina viària, fent especial èmfasi en l’excés de velocitat en determinats trams; i petits delictes contra la salut pública.

Tant Pedrosa com Requena van emplaçar les entitats a aportar el màxim d’informació sobre aquests problemes (dates, llocs, hores...) per tal que els dos cossos de seguretat puguin incidir per millorar-los.

El mes de juliol es tornaran a convocar novament totes les meses de seguretat i convivència, amb l’objectiu de posar en comú el dispositiu elaborat per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. En algunes zones ja s’haurà començat a executar i, per tant, es podrà avaluar la seva aplicació. Durant el segon semestre de l’any, aquestes meses canviaran de format i es convertiran en plenaris, en els quals també hi podrà participar la ciutadania. Se’ls explicarà com s’ha treballat fins al moment, la feina feta i els resultats. Els ciutadans podran proposar introduir noves prioritats en matèria de seguretat al dispositiu policial.

Trobada amb professionals liberals
La setmana passada va tenir lloc la segona de les trobades amb l’alcaldessa que s’organitzen en el marc del projecte Compromís de barri amb l’objectiu que persones que habitualment no es relacionen amb l’administració puguin compartir una estona amb l’alcaldessa. En aquesta ocasió, Carme García es va reunir amb diferents professionals liberals de la zona 2 (Ca n’Oriol, El Pinar, la Zona Nord i Can Rosés).

Precisament, aquest col·lectiu va destacar moltes de les problemàtiques que ahir es van treballar en el marc de la mesa de seguretat corresponent a aquests mateixos barris. Així, durant la trobada, els assistents van comentar a l’alcaldessa que han detectat diversos problemes d’incivisme a la via pública relacionats amb la tinença d’animals i amb el mal ús dels elements de l’espai urbà (papereres, bancs, etc.). També van demanar la presència d’un agent a les hores d’entrada i sortida de l’escola El Bosc per controlar el caos que afirmen que es produeix a les immediacions del centre. També van suggerir a l’alcaldessa que si la Policia Local patrullés més a peu s’incrementaria la sensació de seguretat entre els veïns.

Les conseqüències de la crisi global també van centrar bona part de la trobada, fent especial èmfasi en les retallades en sanitat, l’afectació en l’aplicació de la Llei de dependència i la falta d’ajudes a les escoles bressol.

L’alcaldessa també va parlar del Pla de reactivació econòmica i va mostrar el seu interès per la situació dels negocis dels assistents.