Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’incivisme a l’espai públic i la indisciplina viària, de nou temes prioritaris a la mesa de seguretat i convivència de la zona 3 Veïns i entitats de Can Vallhonrat, Ca n'Alzamora, Les Torres i 25 de Setembre han participat en una nova trobada en el marc del projecte Compromís de barri. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’incivisme a l’espai públic i la indisciplina viària, de nou temes prioritaris a la mesa de seguretat i convivència de la zona 3

Veïns i entitats de Can Vallhonrat, Ca n'Alzamora, Les Torres i 25 de Setembre han participat en una nova trobada en el marc del projecte Compromís de barri.
Associacions de veïns, centres educatius, AMPES, associacions de comerciants, establiments d’oci i restauració i ciutadans a títol individual dels barris de Can Vallhonrat, Ca n'Alzamora, Les Torres i 25 de Setembre han participat aquest dilluns a la tercera mesa de seguretat i convivència corresponent a la zona 3 del projecte Compromís de barri. Aquesta nova ronda de trobades es va encetar a principis de març.

L’incivisme a l’espai públic, la indisciplina viària i la presència d’excrements de gossos al carrer, les problemàtiques que es van prioritzar a la primera mesa de seguretat i convivència, celebrada ara fa un any, continuen sent alguns dels temes que més preocupen als veïns i entitats d’aquesta zona. El mes de juliol, Policia Local i Mossos d’Esquadra van explicar, a la mesa de retorn, les actuacions que s’havien dut a terme per minimitzar aquestes problemàtiques. Unes accions que han donat els seus fruits, ja que els participants en aquesta tercera mesa de seguretat i convivència han traslladat al consistori que han notat millores en algunes de les problemàtiques exposades a la primera trobada. Sense anar més lluny, l’inspector en cap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa, ha avançat que, gràcies a les indicacions dels veïns, s’han incrementat un 81% les denúncies per excés de velocitat a la zona.

Tot i així, veïns i entitats consideren que encara queda feina per fer. En aquest sentit, han tornat a posar de manifest l’incivisme a l’espai públic, la presència d’excrements de gos al carrer, els sorolls, els problemes mediambientals i de pudors provinents d’alguns torrents i la indisciplina viària, especialment l’excés de velocitat. Policia i Mossos han recollit aquestes informacions, que els serviran a l’hora de dissenyar els seus dispositius.

Aposta per la proximitat i la participació
Neus Muñoz, regidora de Governança i Ciutadania, ha explicat als assistents que l’Ajuntament aposta pel diàleg i la participació per millorar la cohesió social. “Volem ser més propers a la ciutadania per conèixer de primera mà la realitat de la ciutat”. En aquest sentit s’emmarca el projecte Compromís de barri, un espai de participació obert als rubinencs i a les rubinenques.

Com ha comentat la regidora, “a través de les meses de seguretat i convivència volem saber quines problemàtiques detecten els veïns als seus barris per, posteriorment, poder treballar per intentar minimitzar-les”. I és que, segons Muñoz, l’espai públic ha de ser un lloc de convivència.