Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’exposició SEX o NO SEX s’instal·la a l’institut L’Estatut del 18 de febrer al 4 de març La mostra, que vol contribuir a promoure entre els adolescents una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, anirà acompanyada de sessions de dinamització. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’exposició SEX o NO SEX s’instal·la a l’institut L’Estatut del 18 de febrer al 4 de març

La mostra, que vol contribuir a promoure entre els adolescents una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, anirà acompanyada de sessions de dinamització.
L’institut L’Estatut acull, a partir del 18 de febrer i fins el 4 de març, l’exposició SEX o NO SEX. Es tracta d’una proposta educativa que pretén contribuir a promoure entre adolescents i joves una consciència crítica davant les conductes sexuals de risc, generant un estat d’opinió favorable a la promoció d’hàbits saludables.

La mostra gira al voltant de 10 plafons que combinen textos i fotografies. Alhora, compta amb una guia d’orientacions per als educadors, que facilita la visita guiada i proposa tres activitats pedagògiques per ajudar a la reflexió i l’anàlisi de situacions que poden viure els joves. A més, també inclou un fulletó recordatori de la visita a l’exposició.

A través d’aquesta exposició es pretén facilitar informació i sensibilitzar sobre els riscos i conseqüències de les infeccions de transmissió sexual, inclòs el VIH/Sida, així com incrementar la percepció de vulnerabilitat associada a la pràctica de conductes sexuals de risc i millorar el repertori d’habilitats per adoptar comportaments adequats davant de situacions de risc. Tot plegat, defugint plantejaments moralistes.

SEX o NO SEX és una de les activitats incloses al Programa Informació i Dinamització als Centres d'Educació Secundària (PIDCES). Es tracta d’una iniciativa de l'Oficina del Pla Jove de la Gerència d'Igualtat i Ciutadania de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona oberta a tots els municipis de la província de Barcelona que desenvolupen actuacions als instituts per tal de promoure la informació, la dinamització i la participació dels joves estudiants.

El programa PIDCES es concreta a cada municipi i a cada institut amb la presència i l'atenció als joves i adolescents a través del punt d'informació jove. Aquest curs 2012/13 participen al programa 115 municipis i 313 centres de secundària, entre ells els instituts rubinencs L’Estatut, Duc de Montblanc, JV Foix, La Serreta i 25 de Setembre.

Què és el Punt d'informació jove?
És un espai d'atenció presencial estable a l'institut que posa a l'abast dels i les joves recursos informatius d'interès i accions i estratègies que promouen experiències de participació tant en el propi centre com en el seu entorn més proper.

L'atenció presencial es concreta en un dia a la setmana durant l'hora del pati, tot i que les intervencions normalment són moltes més (formació i coordinació de delegats, organització de campanyes informatives, activitats de dinamització...)