Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Jove Torre Bassas reobre les seves portes coincidint amb el centenari d’aquest edifici L’equipament juvenil repren la seva activitat tot celebrant la festa de la Castanyada. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Espai Jove Torre Bassas reobre les seves portes coincidint amb el centenari d’aquest edifici

L’equipament juvenil repren la seva activitat tot celebrant la festa de la Castanyada.
Aquesta tarda es reobrirà l’Espai Jove Torre Bassas, just dos anys després que es tanqués per a dur-hi a terme obres de rehabilitació. La reobertura coincideix amb l’any del centenari d’aquest edifici, que està inclòs al Catàleg i Pla Especial de protecció del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Natural de Rubí. L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha explicat que “les obres de rehabilitació han consistit en fer un rentat de cara a aquest edifici, d’un gran valor arquitectònic” i ha agraït “la paciència que han tingut els joves de la ciutat al llarg d’aquests dos anys en què la Torre Bassas ha estat tancada”.

García també ha apuntat que “amb la reobertura d’aquest equipament confiem poder començar a fer el Pla de Joventut, una de les fites del mandat”. En els mateixos termes s’ha expressat el regidor responsable del Comissionat d’Emancipació Juvenil, Jaume Buscallà, que ha dit que “la reobertura de la Torre Bassas va de la mà amb l’inici dels treballs del Pla de Joventut, que ens han de portar a la creació del Consell de Joventut”.

Aquesta nova etapa de l’Espai Jove Torre Bassas engega amb algunes novetats destacades, com el fet de disposar de wifi gratuït a tot l’edifici o el nou horari de l’equipament, que ara també estarà obert els matins, de 10h a 13h. La comissionada d’Emancipació Juvenil, Dolors Sierra, ha explicat que “això permetrà compensar el fet que la Biblioteca municipal Mestre Martí Tauler estigui tancada alguns matins”.

L’Espai Jove Torre Bassas torna a l’activitat amb una voluntat clara: ser un punt de referència pels joves rubinencs. El servei ja ha començat a fer difusió de la seva activitat a través de les xarxes socials. L’Ajuntament de Rubí ha posat en marxa tot un seguit d’eines 2.0 sota el nom comú de RubiJove, que compta amb un compte a Twitter (@rubi_jove), actualment ja amb una seixantena de seguidors; una pàgina de Facebook, amb prop de 200 fans; i espais virtuals per música local (Myspace), imatges (Flickr) i vídeos (YouTube). Així mateix, avui entra en funcionament el bloc RubiJove (www.rubijove.cat), que pretén ser un portal on els i les joves de Rubí trobin qualsevol iniciativa que pugui ser del seu interès, ja sigui de caire municipal, provinent d’altres entitats, col·lectius o associacions locals o informacions de caràcter nacional, estatal i europeu en els camps de la formació, l’ocupació o la mobilitat internacional adreçada a ells. L’objectiu d’aquest blog, segons l’alcaldessa, “és sumar. No toca competir amb altres entitats que programen activitats per a joves, sinó sumar esforços”.

Castanyada a la Torre Bassas
La primera activitat organitzada a la Torre Bassas després de la reobertura de l’equipament serà la festa de la Castanyada, que tindrà lloc aquesta tarda/vespre. A les 18h s’inaugurarà una exposició col·lectiva multidisciplinar d’artistes joves de Rubí. Els autors que exposaran les seves obres són Isabel González i Raul Sánchez (fotografia), Coral Martínez (disseny de producte), Elena Henríquez i Albec Bunsen (disseny de moda), Manel Moreno (disseny gràfic), Marta Pagès, Sònia González i Yasmina Capó (il·lustració), Urih (escriptor de graffiti), Ruth Aurin (pintura) i Rosa Roselló (artista plàstica). El DJ rubinenc Joel Rèquiem, de l’associació Rubeat, actuarà durant la inauguració de la mostra.

Una hora més tard, a les 19h, serà el torn de l’actuació dels Bboys del col·lectiu de breakers de Rubí, que donaran pas, a les 20h, als concerts dels grups de joves rubinencs Gran Pueblo i Arrels de Hangg.

Activitats novembre-desembre
Durant els dos darrers mesos de l’any s’han organitzat múltiples activitats a la Torre Bassas, que van des de cursos de formació i experiències (fotografia digital, oportunitats per fer estades a l’estranger, etc), fins a activitats de salut i prevenció de conductes de risc (màgia i sexualitat segura, joc del trivial gegant de la Sida, clown per la igualtat de drets i diversitat de gènere, etc.), passant per tallers d’orientació al mercat laboral (com i on cercar feina, treballar a l’estranger, joves emprenedors, etc.), iniciatives per cercar habitatge (l’aventura de buscar pis), habilitats i participació social (som joves: som conflictius o tenim conflictes?) o de lleure (curs de directors d’activitats de lleure infantil i juvenil i curs de monitors de lleure, que ja té les places exhaurides).

Jardineres exclusives de la Finca Font del Ferro a l’Espai Jove
Treballadors de la Finca Font del Ferro han dut a terme tot un seguit d’actuacions a la Torre Bassas per tal d’adequar les jardineres existents. Els empleats del viver municipal han desenvolupat un taller que ha consistit en estudiar l’espai on havien de col·locar les plantes, calcular i realitzar el compost necessari, seleccionar les diferents espècies i, finalment, plantar-les.

A més, han presentat un producte exclusiu que a Espanya només comercialitza la Finca Font del Ferro. Es tracta d’unes jardineres penjants en forma de cistella que incorporen un tub per poder regar les plantes.