Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Espai Jove Torre Bassas ofereix noves activitats durant el darrer trimestre de l’any Entre els mesos d’octubre i desembre, a l’equipament juvenil s’hi realitzaran tallers, master class i monogràfics, entre d’altres propostes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’Espai Jove Torre Bassas ofereix noves activitats durant el darrer trimestre de l’any

Entre els mesos d’octubre i desembre, a l’equipament juvenil s’hi realitzaran tallers, master class i monogràfics, entre d’altres propostes
L’Espai Jove Torre Bassas torna amb les piles carregades després de les vacances d’estiu. Durant el darrer trimestre de l’any, l’equipament oferirà múltiples activitats pels joves de la ciutat. Així, s’han organitzat tallers de temàtiques diverses, monogràfics, master class i espais dinamitzats pels propis usuaris de la Torre Bassas, entre d’altres activitats.

La música, la dansa i el teatre són les disciplines que protagonitzen els tallers d’aquesta nova programació. Cada dilluns tindrà lloc el taller “Dóna el cant aquesta tardor”, on els joves d’entre 13 i 17 anys aprendran a dominar diferents tècniques de cant. Els dimarts es realitzaran dos tallers: d’una banda, el de balls llatins, on els usuaris d’entre 15 i 25 anys es podran iniciar a la salsa, el merengue, la bachata i el kizomba; i, de l’altra, el taller de teatre, on es treballarà l’expressió corporal i diferents tècniques d’interpretació (de 18 a 35 anys). Els dimecres serà el torn de “Dance què? Dancehall”, on s’aprendran els passos d’aquesta dansa, molt coneguda a Jamaica (de 18 a 35 anys). El flamenc serà el protagonista dels dijous (de 16 a 30 anys), mentre que els divendres els joves d’entre 12 i 18 anys aprendran diferents balls urbans d’Street dance, com ara el hip-hop o el popping, entre d’altres. Tots els tallers tenen un monitor de referència i requereixen que els interessats s’inscriguin prèviament, ja que les places són limitades.

Durant el darrer trimestre de l’any també s’han programat els Espais, que són d’ús lliure, estan gestionats pels propis usuaris i no necessiten inscripció prèvia. Els dimecres tindrà lloc l’Espai Break, on els joves d’entre 12 i 30 anys podran practicar aquesta dansa; i l’Espai Dibuix, on podran compartir la seva tècnica amb altres joves amb les mateixes inquietuds. I els dies 30 d’octubre, 27 de novembre i 18 de desembre es durà a terme el Club de lectura, adreçat a nois i noies de 15 a 25 anys. En aquest espai es comentarà el llibre que els usuaris decideixin llegir cada mes.

Pel que fa als monogràfics i master class, el 6 d’octubre tindrà lloc un torneig de ping-pong en el qual hi podran participar parelles mixtes d’edats compreses entre els 12 i els 35 anys. Per a participar-hi cal inscriure’s prèviament. També s’ha planificat un monogràfic de fotografia per aprendre les tècniques del retrat d’interior. Es durà a terme els dies 18 i 20 de novembre i s’adreça als rubinencs d’entre 12 i 25 anys. Les noies de més de 18 anys també podran participar a la master class d’autodefensa personal, que se celebrarà el 27 de novembre. Del 9 al 12 de desembre hi haurà un monogràfic d’iniciació al Mapping, la tècnica de videoprojecció sobre façanes. I el 17 de desembre es durà a terme la master class “Recicla, crea i regala”, durant la qual els joves d’entre 12 i 18 anys aprendran a crear objectes a partir de materials reciclats.

D’altra banda, el 31 d’octubre, i per celebrar la castanyada, l’Espai Jove Torre Bassas acollirà un Passatge del terror ple de sorpreses. L’activitat està dirigida a joves d’entre 12 i 25 anys.

Rubí Jove també s’afegirà a la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Així, durant la setmana del 24 al 28 de novembre, els joves podran decorar la Torre Bassas amb globus que portaran desitjos contra la violència de gènere.

Oferta permanent
A banda de totes aquestes propostes, l’Espai Jove Torre Bassas ofereix una gran oferta d’activitats permanents. Una d’elles és el Banc dels idiomes, una iniciativa en col·laboració amb l’Ateneu Municipal i la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler que ofereix la possibilitat de crear parelles lingüístiques per conversar tot practicant, aprenent i compartint idiomes. L’equipament juvenil també organitza les Tardes musicals, uns espais on els músics joves de la ciutat poden interpretar les seves peces. El 24 d’octubre tindrà lloc una tarda de rap, mentre que el 28 de novembre se celebrarà una tarda de rock. Una altra de les activitats que s’ofereixen durant tot l’any, juntament amb l’Ateneu, són les Parelles TIC, unes trobades per aprendre o millorar el domini de l’ordinador.

La Torre Bassas també ofereix diàriament la cessió de sales per fer treballs en grup, preparar coreografies o fer reunions, entre d’altres. La reserva és setmanal i es pot fer per telèfon, correu electrònic o al mateix equipament. Rubí Jove també posa a disposició dels usuaris les sales d’exposició de la Torre Bassas, així com revistes, llibres, jocs de taula i videojocs.

L’equipament disposa d’un espai de connexió a internet dotat amb 6 terminals i amb Wi-Fi a tot el recinte, així com una taula de ping-pong a l’aire lliure per gaudir d’aquest esport.

A més, també hi ha el Punt d’informació juvenil, on s’ofereix assessorament als joves en temes laborals, de formació, d’habitatge i salut, entre d’altres.