Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’equip de govern presenta a l’oposició el detall del pressupost del 2012 Els grups el podran estudiar en els pròxims dies i formular propostes. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’equip de govern presenta a l’oposició el detall del pressupost del 2012

Els grups el podran estudiar en els pròxims dies i formular propostes.
Els grups de l’oposició han rebut del govern municipal el detall de la proposta de pressupost per a l’any vinent que han treballat les direccions de les 4 àrees de l’Ajuntament: Planificació Estratègica i Govern; Promoció Econòmica, Hisenda i Règim Interior; Cohesió Social i Serveis a les Persones; i Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat. La informació se’ls facilita en el decurs de reunions informatives on els responsables tècnics i polítics de cadascuna d’aquestes àrees fan una explicació dels programes i responen els dubtes que se’ls plantegen.

Fa dues setmanes ja hi va haver una primera presa de contacte entre el govern i l’oposició que va servir perquè coneguessin amb xifres reals quina és la situació actual de les finances municipals i la impossibilitat d’elaborar el pressupost de l’any vinent sense incrementar ingressos i reduir despeses. En aquella reunió es va posar sobre la taula una primera proposta de pressupost de 69,72 milions d’euros, comptant amb l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals, que van superar inicialment el tràmit plenari a l’octubre.

Tot i que les àrees municipals han treballat sobre aquesta base de 69,72 milions d’euros per fer les seves propostes de programes concrets a desenvolupar durant l’any 2012, els pressupost total resultant supera aquesta xifra, per la qual cosa encara caldrà acabar de definir la proposta fent una anàlisi més profunda que implicaria que, sense deixar de prestar els serveis bàsics i mantenint la qualitat actual, es redefineixin algunes de les coses que actualment es fan. Anàlisi que l’equip de govern vol fer conjuntament amb els grups de l’oposició, als qui demana que aportin propostes per acabar de quadrar el pressupost de l’any vinent amb el màxim consens possible.

Els programes detallats de les àrees municipals i la seva dotació econòmica és el que han conegut els portaveus dels grups de l’oposició. A partir d’aquí, disposaran de dues setmanes per estudiar la proposta i fer els aclariments que creguin oportuns, així com les aportacions que considerin interessants. L’equip de govern tindrà en compte totes les aportacions i buscarà el suport necessari per tal que el 22 de desembre, data prevista per la celebració del Ple de desembre, es puguin aprovar definitivament les ordenances, pas previ imprescindible a l’aprovació de la proposta de Pressupostos que es presenta per al mateix dia.