Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’artista de Clichy Federico Fierro imparteix un seminari a EDRA L’activitat s’emmarca en un nou intercanvi amb aquesta ciutat agermanada amb Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

L’artista de Clichy Federico Fierro imparteix un seminari a EDRA

L’activitat s’emmarca en un nou intercanvi amb aquesta ciutat agermanada amb Rubí.
L’artista de Clichy Federico Fierro ha realitzat una estada a la nostra ciutat per impartir un seminari a l’alumnat dels diferents tallers que ofereix la Escola d’Art i Disseny (EDRA) de Rubí. Aquest seminari ha permès als alumnes conèixer el treball d’una artista d’una manera més directa i profunda, de mà del propi artista, així com noves tècniques pictòriques. A més, els ha proporcionat també la possibilitat de conèixer un model d’artista plàstic: l’obra subjecta a un discurs artístic propi, amb continguts concrets, més enllà de la tècnica i el virtuosisme.

Federico Fierro va concebre i proposar, d’acord amb el professorat de l’escola i el seu propi model artístic, de gran qualitat, 4 activitats diferents en funció dels continguts dels tallers i l’edat de l’alumnat assistent.

En primer lloc, els alumnes més grans del Taller de Dibuix i Pintura van tractar com a tema de treball “La fotografia en la pintura contemporània”, cercant un element fotogràfic en una revista d’actualitat i desenvolupant l’obra artística, mitjançant diferents tècniques pictòriques, arrel d’aquest element. A la vegada, l’alumnat va assistir a una xerrada sobre obres d’altres artistes en la història de la pintura contemporània on la fotografia és una constant, con Gerhard Richter, David Salle, Rosenquist, etc.

Pels alumnes més joves dels tallers d’Expressió Plàstica, Fierro va proposar inventar una història visual, creant col•lectivament una imatge arrel d’un personatge de calcomania, tot inventant-li un univers.

Així mateix, pels alumnes més grans dels tallers d’Expressió Plàstica, l’artista va proposar un taller de còmic, creat col•lectivament, mitjançant diferents guions: inspirats en el cine, inspirats en l’obra “El principito”, etc. També aquest grup va poder assistir a una xerrada per conèixer obres d’altres artistes que utilitzen el còmic en les seves creacions com Liechtenstein o Murakami, entre d’altres.

Per últim i pels alumnes dels Tallers de Dibuix i Pintura, Escultura, Ceràmica i Model al Natural, Federico Fierro va proposar el coneixement de la tècnica del “Pochoir” o “Stencil”, consistent a crear un motllo d’una imatge per aplicar-lo sobre un suport. Aquesta tècnica s’està aplicant al llarg dels últims anys en l’àmbit de la pintura contemporània, influenciada per l’art més urbà.

Aquesta estada, valorat molt positivament tant pel professorat com per l’alumnat de l’escola i l’Àmbit d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Rubí, responsable de les activitats en l’àmbit dels agermanaments, ha esdevingut un pas més en l’enriquidor intercanvi que les dues ciutats, agermanades, duen a terme.

El seminari va donar un fruit més. Durant la seva estada, Federico Fierro, mitjançant l’esmentada tècnica del “Pochoir” i utilitzant pols recollida a la mateixa EDRA, va realitzar una preciosa obra representativa del mobiliari urbà de Rubí. Aquesta obra, obsequi per la nostra ciutat, pot veure’s exposada a l’anomenat Racó de l’Artista de l’aparador de La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme.