Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa presenta als empresaris del Molí de la Bastida el nou model de gestió d'aquest polígon d'activitat econòmica (PAE) La proposta municipal comporta la creació de la figura d’un gestor del PAE per mantenir una comunicació fluida i eficaç amb el consistori. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa presenta als empresaris del Molí de la Bastida el nou model de gestió d'aquest polígon d'activitat econòmica (PAE)

La proposta municipal comporta la creació de la figura d’un gestor del PAE per mantenir una comunicació fluida i eficaç amb el consistori.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha presentat, en una sessió de treball amb els empresaris que integren el Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) del Molí de la Bastida de Rubí, la proposta del nou model de gestió mixta del polígon. El consistori planteja la creació d’una associació que gestioni aquest PAE amb l’objectiu de millorar el manteniment, la conservació i altres serveis del polígon, a banda d’afavorir la cooperació empresarial.

Es tracta d’un model de gestió pilot al municipi, que no s’ha aplicat mai a la ciutat. Fora de Rubí, aquesta experiència de col·laboració entre empresaris i administració pública local es pot veure en comptats municipis, entre ells al polígon de Bufalvent de Manresa i a Polinyà.

Segons l’alcaldessa de Rubí, Carme García, “els ajuntaments acostumen a posar l’èmfasi de les inversions en els sectors residencials de les ciutats, ja que són les zones que concentren més població. Però també cal fer un esforç per tenir els polígons industrials al dia, perquè continuïn sent importants pols d’atracció”.

A la jornada també hi ha participat Marià Galí, president de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, entitat que ha dirigit el procés de treball per fer aquest plantejament. De fet, la proposta de creació d’una associació que gestioni aquest PAE neix fruit d’una anàlisi feta per l’ens cameral entre els anys 2008 i 2010. Entre els aspectes que cal millorar al polígon del Molí de la Bastida i que recull la diagnosi elaborada per la Cambra hi ha, precisament, la necessitat d’establir una associació gestora. Altres deficiències detectades en aquest PAE fan referència a la senyalització vertical i horitzontal, els aparcaments o les infraestructures viàries.

Galí ha coincidit amb l’alcaldessa a l’hora d’assegurar que “el tema que s’ha tractat a la sessió de treball és importantíssim, ja que l’entorn dels polígons són l’aparador de les empreses. En aquest sentit, tan els empresaris com l’administració pública local han de promoure que sigui el més òptim possible, perquè aquestes companyies puguin atraure noves inversions”.

A la sessió de treball s’han debatut els eixos i les accions de la proposta de pla de treball per a la creació d’aquesta associació. Una entitat que estaria gestionada per la figura del Gestor del PAE, que seria el referent per l’establiment de qualsevol comunicació entre l’Ajuntament i l’associació.

Prop d’una trentena d’empreses
El PAE “Molí de la Bastida”, constituït l’any 1994 i integrat per 27 empreses en la actualitat, queda emplaçat al nord-est del municipi, ocupant un monticle defensat antigament per una bastida de la que en queden restes i de la que pren el seu nom, que han estat recentment recuperades i integrades en una àrea enjardinada en forma de terrasses sobre la carretera de Terrassa. La seva superfície aproximada és de 32 ha, de les quals 19.2 són superfície útil. Es tracta de l’àrea urbana destinada a usos industrials de creació més recent a la ciutat, segons les dades de l’ estudi per impulsar aquesta cogestió que va elaborar la Cambra de Comerç de Terrassa l’any passat.