Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa enceta una nova ronda de meses de seguretat i convivència en el marc del projecte Compromís de barri L’Ajuntament obrirà un nou espai col·laboratiu perquè representants de cada territori col·laborin en la gestió de la partida pressupostària de l’acció “Barris al dia” del nou paquet de mesures anticrisi 2013. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa enceta una nova ronda de meses de seguretat i convivència en el marc del projecte Compromís de barri

L’Ajuntament obrirà un nou espai col·laboratiu perquè representants de cada territori col·laborin en la gestió de la partida pressupostària de l’acció “Barris al dia” del nou paquet de mesures anticrisi 2013.
El projecte Compromís de barri ha engegat una nova tanda de meses de seguretat i convivència. Associacions de veïns, centres educatius, AMPES, associacions de comerciants, establiments d’oci i restauració i ciutadans a títol individual dels barris de la Plana del Castell, el Centre, la Plana de Can Bertran, Rubí 2000 i Segle XXI, agrupats a la denominada zona 4, han participat en la tercera mesa que s’organitza en aquests barris.

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha aprofitat aquesta trobada per presentar la nova responsable política del servei de Governança i Ciutadania, Neus Muñoz. En la seva intervenció, García també ha agraït la presència de tots els participants i la seva predisposició a col·laborar per millorar la seguretat i la convivència en aquesta zona del municipi. “Amb la vostra participació col·laboreu amb l’Ajuntament per aconseguir una major eficiència i eficàcia de la nostra feina”.

Carme García s’ha mostrat molt satisfeta de la feina que aquest grup de treball va realitzar durant l’any 2012. “Tant la Policia Local com els Mossos d’Esquadra han considerat que la informació resultant d’aquests grups de treball ha estat molt valuosa per poder enfocar millor la seva actuació als barris”. L’alcaldessa també ha explicat que, fora de Rubí, aquesta iniciativa s’ha considerat una experiència novedosa que mereixia ser reconeguda i que possiblement s’exportarà a d’altres municipis. El projecte, que ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona, compta amb la col·laboració de dos estudiants de la facultat de Dret de la UAB, que estan estudiant aquesta experiència. A més, s’ha fet difusió d’aquesta iniciativa en diversos fòrums sobre seguretat i actuació policial.

L’alcaldessa, però, també ha deixat clar que “el fet que tots, tant des de l’Ajuntament com els ciutadans que hi heu participat, estiguem tan satisfets d’aquestes meses no significa que no siguem conscients que també hi ha coses que es poden millorar. I així ens ho heu fet saber en les vostres valoracions”. En aquest sentit, García ha afirmat que “aquestes meses, que inicialment es van plantejar com a espais per parlar sobre seguretat i convivència, han posat de manifest que qualsevol resposta que oferim ha de ser integral i no només tenir en compte la perspectiva policial”. Així, la conclusió és que els temes que s’han plantejat en aquestes reunions també s’han de treballar des d’altres serveis com els de tinença d’animals, civisme, via pública, mobilitat o neteja viària, etc.

Per aquests motius, l’alcaldessa ha assegurat que durant aquest 2013 el consistori té com a objectius mantenir aquestes meses de seguretat i convivència com a espais de treball en col·laboració amb la ciutadana i incrementar el nombre de serveis implicats en el projecte, per tal de poder donar respostes integrals als temes que es plantegin.

Paral·lelament, també es vol obrir un altre espai de treball col·laboratiu amb representants de cada territori per poder gestionar la partida pressupostària de l’acció “Barris al dia”, inclosa al paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi d’aquest any 2013, que la mateixa alcaldessa ha presentat aquest dilluns als mitjans de comunicació.

Prioritats
Els participants en aquesta mesa de seguretat han prioritzat tres grans problemàtiques. En primer lloc, problemes de circulació i indisciplina viària: vehicles que aparquen a les voreres, la perillositat de la parada del bus de l’Escardívol, ubicada a la rotonda, l’entrada i sortida de les escoles, manca de seguretat pels vianants, velocitats elevades en determinats punts, etc. En segon lloc, l’ús incívic de l’espai públic: presència d’excrements de gos, burilles, brics i llaunes de begudes i preservatius a la via pública. I, per últim, els robatoris a trasters i aparcaments.

Policia Local i Mossos d’Esquadra han pres nota d’aquestes prioritats per tal d’incorporar-les als seus programes d’actuació. Tots dos cossos policials s’han compromès a comentar com hauran treballat aquestes qüestions a la propera mesa de seguretat i convivència d’aquesta zona, que servirà per fer un retorn del que s’ha parlat aquest dilluns.