Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa encén els llums de Nadal a Rubí Més de 130 figures guarneixen els carrers de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa encén els llums de Nadal a Rubí

Més de 130 figures guarneixen els carrers de la ciutat.
A Les 7 de la tarda, l’alcaldessa, Carme García, i la regidora de Comerç, Arès Tubau, han accionat el botó que ha encès l’enllumenat nadalenc de tota la ciutat.

Aquest any, dins la campanya que porta per lema “Fes teu el Nadal”, s’han instal·lat 3 tipus de decoracions per guarnir els carrers: figures amb llum de bombeta incandescent, que s’han llogat com en altres anys; figures amb llum sistema LED i, per últim, figures sense llum elaborades amb materials reciclats.

Pel que fa a les primeres, s’han instal·lat un total de 96 figures amb llum, entre les quals hi ha cartells lluminosos que s’han instal·lat a les entrades de les urbanitzacions.

A l’illa de vianants i al carrer Monturiol s’han instal·lat 38 figures decoratives amb sistema LED, més sostenible que el sistema anterior, elaborades per l’Ajuntament de Rubí amb la col·laboració cicle formatiu d’electricitat del IES J. V. Foix.

Per últim, també es penjaran en els pròxims dies les figures sense llum elaborades amb material reciclat a càrrec d’escoles, associacions de veïns i casals de gent gran. En total, hi participen 10 centres escolars (CEIP Schola, Rivo Rubeo, Ramon Llull, Teresa Altet, Pau Casals, Ca n’Alzamora, Mossèn Cinto, Escola Montserrat, Col·legi Balmes i lES l’Estatut) , 4 AV (El Pinar, Les Torres, Els Avets i el Portal de Ca n’Oriol) i 2 casals de gent gran (Magallanes i Primer de Maig). Tots ells tenen fins a mitjans de desembre com a termini màxim per lliurar les darreres figures. També es podran veure els plafons que han elaborat els 500 ciutadans i ciutadanes que van participar el passat 17 d’octubre i 7 de novembre als tallers participatius. Aquestes figures estan elaborades amb materials reciclats, bàsicament CD’s, i cada CD conté un desig de la persona que l’ha elaborat.

L’enllumenat nadalenc funcionarà fins el pròxim 6 de gener en horari de diumenge a dijous de 18 a 22 h; divendres, dissabtes i el dimarts 5 de gener, de 18 a 24; i els dijous 24 i 31 de desembre de 18 a 3 h.