Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa convida la ciutadania a passejar pel nou parc de Can Sant Joan Aquest nou barri, que compta amb una superfície d’uns 95.000 m2, ha estat urbanitzat per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL). https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa convida la ciutadania a passejar pel nou parc de Can Sant Joan

Aquest nou barri, que compta amb una superfície d’uns 95.000 m2, ha estat urbanitzat per l’Institut Català del Sòl (INCASÒL).
El nou barri de Can Sant Joan ja és una realitat. Es tracta d’una zona de 9,5 hectàrees de terreny on predomina una extensa zona verda, d’aproximadament unes 6 hectàrees. L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) s’ha fet càrrec de la urbanització d’aquest espai, que limita a l’oest amb la línia del ferrocarril; al sud, amb el torrent dels Alous; al nord-est, amb la carretera BP-1503, i, al nord, amb el barri del 25 de Setembre.

Aquest matí, l’alcaldessa, Carme García, i el cap del Departament de Sòl de l’Institut Català del Sòl, Ramon Forcada, han presentat aquest nou espai, que García ha qualificat de “molt polivalent, ja que el poden fer servir tant nens petits com els joves i la gent adulta”. Per l’alcaldessa, “el més important és que afegim 6 hectàrees a tota la zona verda de la nostra ciutat, que connecten el parc de la Pau i la Natura amb el torrent dels Alous”.

Per la seva banda, el cap del Departament de Sòl de l’INCASÒL ha remarcat “l’esforç de construir ciutat“, tot assegurant que els “fa molta il·lusió poder presentar aquest parc”. Forcada ha afegit: “Hem construït 66 habitatges, que ja són una realitat, però n’hi ha uns 300 més que encara s’han de materialitzar, a banda d’uns àmbits d’activitat terciària que també s’hauran d’instal·lar, esperem, ben aviat”. Ramon Forcada també ha parlat de l’esforç financer que ha suposat aquest projecte, xifrat en uns 7 milions d’euros (el cost de la urbanització ha ascendit a uns 5 milions d’euros, mentre que el del parc ha costat uns 2 milions d’euros).

Un parc de 6 hectàrees
Les obres, que es van iniciar la primavera del 2008 i que han estat recepcionades per l’Ajuntament de Rubí recentment, han permès crear una gran zona verda que combina espais de passeig i de descans amb àrees de lleure i jocs infantils, aquestes últimes pensades per a diferents tipus d’edat. Per exemple, la que s’ha ubicat just al davant dels dos edificis d’habitatges en règim de protecció oficial compta amb jocs per a nens petits, com ara molles, tobogans, etc, mentre que la que es troba situada al costat de l’skatepark ( inaugurat a finals de 2011) està ideada per a nois més grans, ja que disposa d’una tirolina i altres jocs similars d’aventura. La tercera zona de jocs infantils, pensada per a un públic més heterogeni, s’ha instal·lat a prop de l’escola 25 de Setembre.

Un dels grans atractius del nou parc són els dos passeigs que s’han construït: el primer, de sauló, ressegueix i creua el torrent dels Alous en dos punts, i el segon, fet amb un paviment més dur, discorre entre les diferents feixes que s’han creat. Al llarg d’aquests dos camins s’han plantat arbres típics de ribera, com el freixe, el salze o l’àlber, mentre que als espais de descans s’han plantat diversos exemplars per fer ombra i s’hi ha instal·lat mobiliari urbà i fonts d’aigua.

El parc s’ha projectat de manera que s’integri al màxim en l’entorn natural i els equipaments existents, com són l’Escola 25 de Setembre i el camp de futbol, i respectant les característiques paisatgístiques i orogràfiques dels terrenys. En aquest sentit, s’han plantat feixes de vegetació monocromàtiques, concretament gramínies autòctones i prada lleguminosa, que es distribueixen entre les diferents parcel·les privades que hi ha a la zona (d’ús residencial i terciari –oficines, etc–). El fet que cada feixa sigui d’un color diferent contribueix a harmonitzar el paisatge i ofereix una rica variació cromàtica estacional. Aquestes feixes, que imiten els conreus tradicionals de la zona, s’han combinat amb altres parcel·les d’arbres ornamentals disposats de manera lineal, tal com es cultiven als vivers.

El parc forma part del nou sector residencial de Can Sant Joan, promogut per l’INCASÒL, qui hi ha construït una promoció de 66 habitatges de protecció oficial de lloguer.