Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa Carme García anima la ciutadania rubinenca a col·laborar amb la Fundació Banc dels Aliments L’entitat posa en marxa la campanya La fam no fa vacances, amb la qual es pretén recollir productes d’alt valor nutritiu, com l’arròs o la llet. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa Carme García anima la ciutadania rubinenca a col·laborar amb la Fundació Banc dels Aliments

L’entitat posa en marxa la campanya La fam no fa vacances, amb la qual es pretén recollir productes d’alt valor nutritiu, com l’arròs o la llet.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha demanat als rubinencs i rubinenques que demostrin un cop més la seva faceta més solidària. Davant la situació crítica i l’alta demanda de persones que recorren a les entitats socials per demanar ajuda, la primera edil insta la població a omplir el rebost de la Fundació Banc dels Aliments, sumant-se així a la crida d’auxili que ha fet aquesta organització davant la davallada de recursos.

La fam no fa vacances és el nom de la campanya que la Fundació Banc dels Aliments engega dissabte, 1 de juny, per tal d’aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària durant els mesos d’estiu, que són durant els quals tradicionalment es percep una reducció de les aportacions solidàries. Per aquesta raó, la campanya pretén motivar la societat catalana a mobilitzar-se contra la fam més propera, la que afecta a les persones del nostre entorn.

A partir del mes de juny es faran activitats a tot Catalunya que permetran recollir aliments bàsics, que seran l’aliment de moltes famílies durant els mesos d’estiu. A Rubí ja hi ha diverses entitats, centres educatius i empreses que s’han sumat a la crida feta per la Fundació Banc dels Aliments, com ara les escoles Duc de Montblanc, Torre de la Llebre i Ca n’Alzamora, les empreses Germans Boada i Cremalleras Rubí, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, entre d’altres. El consistori també s’ha volgut involucrar en aquesta campanya. Així, durant la Botiga al carrer, que enguany se celebrarà el proper 15 de juny, es durà a terme un recapte d’aliments a l’avinguda de Barcelona. També s’està valorant la possibilitat de col·locar caixes al Teatre municipal La Sala coincidint amb el concert que Marina Rossell oferirà el 30 de juny i amb l’actuació del Mag Lari l’1 de juliol, per tal que els espectadors puguin dipositar-hi diferents productes.

Tots els aliments que es recullin a Rubí gràcies a aquesta campanya es lliuraran a les entitats Frater Nadal, Càritas i Entre Veïns per tal que els puguin repartir entre els rubinencs més necessitats.

L’alcaldessa Carme García anima la població “a demostrar la seva solidaritat amb un petit gest, com pot ser la compra d’aliments bàsics, però amb un altíssim valor per a les famílies que després rebin aquest auxili”. Segons García, “l’ajuda serà molt ben rebuda i cal que omplim el rebost del Banc dels Aliments si volem que aquest estiu cap persona passi gana”.

Les persones interessades a col·laborar amb aquesta campanya poden portar arròs, pasta, llegums secs, oli i llet als punts de recollida. Aquests són aliments d’alt valor nutritiu, bàsics en l’alimentació de les persones.