Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcaldessa assisteix a la inauguració del Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, a Vacarisses Les noves instal·lacions permeten un canvi al model de gestió dels residus municipals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’alcaldessa assisteix a la inauguració del Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, a Vacarisses

Les noves instal·lacions permeten un canvi al model de gestió dels residus municipals.
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, va assistir, el passat dijous 9 de setembre, a la inauguració del nou Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, ubicat a Vacarisses. El President de la Generalitat, José Montilla, va ser l’encarregat de liderar aquesta inauguració. Juntament, amb l’alcaldessa de Rubí, van estar presents altres membres del Consistori, així com representants polítics dels municipis de la comarca.

El nou Centre de Tractaments de Residus (CTR) del Vallès Occidental, té com a principal objectiu reduir al màxim la fracció “resta”, el que suposa un important canvi al model de gestió de residus urbans. Mitjançant el nou esquema de tractament dels residus es maximitzarà la recuperació i això permetrà que el rebuig final es redueixi. Aquestes noves instal·lacions prenen el relleu del dipòsit controlat de Coll Cardús, que gràcies al nou centre es podrà clausurar.

El CTR centra els seus esforços a la recuperació d’aquells residus que conformen la fracció “resta”. Els sistemes utilitzats permeten reduir-la fins a un 50 per cent. Això vol dir que s’emportarà al dipòsit només la meitat del que es portava fins ara. L’altra meitat s’haurà pogut recuperar i tornat al cicle productiu, reduint la repercussió dels residus per l’estalvi de recursos i energia.

El procés de disseny i planificació d’aquest nou model de gestió de residus ha estat possible gràcies a la col·laboració dels municipis del Vallès Occidental amb el Govern de la Generalitat.