Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament recolza la creació d’un nou menjador social per atendre a persones amb dificultats d’integració social És una iniciativa de caire social en què participen Càritas, l’Obra Social La Caixa i l’empresa rubinenca Campos Estela. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament recolza la creació d’un nou menjador social per atendre a persones amb dificultats d’integració social

És una iniciativa de caire social en què participen Càritas, l’Obra Social La Caixa i l’empresa rubinenca Campos Estela.
L’Ajuntament de Rubí ha recolzat la signatura de l’acord entre l’entitat Càritas, l’Obra Social La Caixa i l’empresa rubinenca Campos Estela per la creació d’un menjador social a la nostra ciutat, que s’ubicarà al Casal de Ca n’Oriol i atendrà diàriament a 16 persones que es troben en situació d’exclusió social i amb importants dificultats d’integració social, unes persones que fins ara acudien diàriament als menjadors per a gent gran de la ciutat que no són els més adients per la seva integració.

Aquest acord, signat entre les parts implicades i que ha comptat amb la presència de la regidora de Serveis a les persones, Ana Ma. Martínez, suposarà, segons la regidora, “seguir millorant l’atenció a aquest col•lectiu de ciutadans que demanen una solució als seus problemes més bàsics i als quals calia donar integritat, seguiment i suport social”, ja que l’acord signat estableix la col·laboració econòmica, amb 15.000 €, per part de Obra Social La Caixa que permeti la contractació d’un educador social que porti a terme tot el procés d’aquest nou recurs assistencial amb una important vessant integradora, la qual cosa farà que les persones ateses vagin canviant en la mesura en que la seva integració comenci a ser una realitat.

En l’acte han estat presents el director d’Àrea de Negoci de “la Caixa”, Tomàs Subirà, el responsable de l’empresa de càtering Campos Estela, Martí Garcia, que serà la que aportarà diàriament el menjar per aquestes persones, el rector de la Parròquia de Sant Pere de Rubí, Mossèn Jesús Cañas, i la cap de secció de Collserola de Càritas, Amèlia de Juan, que serà l’entitat que gestionarà el menjador.

El nou menjador social, amb un espai completament rehabilitat, s’ubicarà a les instal·lacions de la parròquia de Sant Pere al Casal de Ca n’ Oriol, on actualment hi ha el casalet, un projecte de Càritas Rubí amb conveni amb l’Ajuntament de Rubí on hi ha un espai de guarda de nadons per facilitar la formació i la inserció laboral dels seus pares, a banda de disposar de suport maternoinfantil.

Aquesta és la quarta vegada que l’Ajuntament coordina accions amb l’Obra Social La Caixa i diferents entitats socials de la ciutat per arribar a acords que permetin establir accions concretes per als col·lectius més desfavorits de la nostra població.