Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament prorroga el Pla d’Igualtat El programa del Pla d'Igualtat que es va iniciar el 2004 compta ara amb una segona fase que s'allargarà fins el 2011. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament prorroga el Pla d’Igualtat

El programa del Pla d'Igualtat que es va iniciar el 2004 compta ara amb una segona fase que s'allargarà fins el 2011.
L’Ajuntament de Rubí ha renovat el seu compromís de lluitar per la igualtat entre els homes i dones ampliant la seva participació en el programa d’agents locals inclosos dins del Pla d’Igualtat per Dones i Homes que promou l’Àrea d’Igualtat i Cuitadania de la Diputació de Barcelona, amb la col•laboració del Departament de Treball de la Generalitat i el Fons Social Europeu. Aquest pla va tenir una primera fase entre el 2004 i el 2007 i ara es prorroga fins el 2011.

El programa va sorgir de la voluntat de treballar conjuntament per desenvolupar accions que permetin avançar en el reconeixement dels drets de les dones des de les institucions públiques.

Aquesta tasca té dos àmbits d’actuació. D’una banda la que es desenvolupa dins el propi ajuntament amb tasques com ara la de vigilar el llenguatge que es fa servir en els escrits de l’Ajuntament, tant a nivell intern com extern. I, d’una altra, la que s’adreça al conjunt de la societat, treballant amb les entitats de la ciutat per canviar la visió sexista que sovint es manifesta en la vida quotidiana o fent accions que fomentin la major presència i participació de les dones.

En aquests moments s’està fent una recopilació del treball que l’agent per la igualtat ha desenvolupat entre els anys 2004 i 2007 per fer-ne públiques les conclusions i projectar el treball que s’ha de dur a terme fins el 2011.

Agent local per a la igualtat
A Rubí, l’agent local per a la igualtat que hi ha actualment es va incorporar el passat mes de desembre. La nova agent desenvoluparà les tasques de coordinació del pla, així com d’avaluació de la primera fase. Però també es troben altres funcions que desenvolupa com ara la de fomentar la sensibilització en matèria de gènere i impulsar una cultura d’igualtat, incorporar les perspectives de gènere dins de les àrees municipals, fomentar l’autonomia i la participació comunitària, així com les polítiques de dona o planificar les tasques d’acord amb les directrius de la regidoria de la Dona, entre d’altres.